Винаги е любопитно да научим тайните на хората, успели да ...

Винаги е любопитно да научим тайните на хората, успели да

Три бири и един шот уиски - как една жена достигна до 112-годишна възраст

Винаги е любопитно да научим тайните на хората, съумели да доживеят до 100 и повече години. Защото, става известно, че колкото и общо да има в навиците на дълголетниците, по този начин и всеки си има неповторима загадка, която му е помогнала да доближи една в действителност забележителна възраст.

И в случай че въпреки всичко търсим нещо общо посред им, става известно, че ще го открием в спазването на навика да ядат и пият едни и същи неща всеки ден. При това без значение дали са здравословни, или не.

Така да вземем за пример, Агнес Фентън от Ню Джърси - достигнала забележителните 112 година, всеки ден, в протежение на години, е консумирала изненадваща композиция от питиета. Които освен че не са ѝ навредили, а даже се счита, че са ѝ помогнали да живее дългия си и пълностоен живот. Според Northjersey.com, Фентън е изпивала три бири и един шот уиски всеки ден.

Историята споделя, че още през 1943 година лекарят на Фентън ѝ предписва необикновената рецепта поради незлокачествен израстък, който ѝ е открит. Тя взема решение да се довери на предписанието и стартира прецизно да го следва. При това в протежение на десетилетия - чак до последните си години, когато стартира да се храни доста по-малко и е прикована в инвалидна количка.

Според публикация, оповестена от Harvard T.H. Chan School of Public Health, умереният банкет на спиртни питиета като уиски, може да помогне за попречване на исхемични инсулти, породени от съсиреци. Също по този начин може да понижи риска от инфаркти и периферни съдови болести.

В изследване, оповестено в JAMA Journal, потреблението на една до шест напитки корав алкохол седмично е обвързвана и с по-нисък риск от инцидентна деменция измежду възрастните хора - спрямо тези, които въобще не са пили.

 

А що се отнася до бирата, тя съдържа силиций, който е от значимо значение за повишение на костната минерална компактност, изключително при хора с дефицит на витамин D. Проучването открива, че умерената консумация на артикули, съдържащи силиций, сходно на бирата, покачват костната компактност.

И въпреки Агнес Фентън доста да надвишава допустимия банкет, факт е, че тя е доживяла до 112 години, точно пиейки три бири и дребна чаша уиски. И съгласно околните ѝ, тя в никакъв случай не е губила разсъдъка си и до края на дългия си живот си е припомняла елементи от него, пише Eat This, Not That.

Но наред със пристрастеността на Фентън към пиенето, тя е имала и особено отношение към храната. Още в младите си години тя отваря ресторант в Мемфис, Тенеси, като става една от първите афро-американски дами, притежаващи заведение за хранене в щата.

Източник: dnesplus.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg