Винаги е интересно да видите как живеят богаташите. Едва ли

...
Винаги е интересно да видите как живеят богаташите. Едва ли
Коментари Харесай

Как живеят и учат децата в „гимназията на кралете“

Винаги е забавно да видите по какъв начин живеят богаташите. Едва ли е мъчно да си визиите жилищата и всекидневието им. Но може би ще пожелаете да хвърлите едно око на учебните заведения, които децата им посещават. Френски уебсайт ни демонстрира швейцарския лицей „ Льо Розе “, който е най-скъпият в света. Институтът „ Льо Розе “ е един от най-старите колежи в Швейцария. Наричат го „ гимназията на кралете “.

 От 1880 година до през днешния ден колежът и замъкът се намират на един и същи терен и принадлежат на едно и също семейство.  Гимназия „ Льо Розе “ има две резиденции – лятна...

И зимна...

 

 През зимата учебното заведение предлага на учениците частни уроци по разнообразни типове спорт.  През лятото децата могат да прекарват свободното си време в басейна.

Учебният ден стартира в седем часа – възпитаниците на учебното заведение би трябвало да подредят стаята си, преди да отидат да закусят.

От 8 до 15.30 ч. децата имат часове. На обяд имат дълга отмора, с цел да обядват и пият същински парещ шоколад.

От 16 до 19 часа учениците могат да спортуват или да се включат в креативна активност.

В 19.30 ч. всички възпитаници вечерят.

От 20 до 21 ч. те пишат домашните си.

Децата могат да учат на групи в салона или в библиотеката.

Освен учението, учениците могат да се разхождат с транспортен съд, да се включат в излети и да практикуват алпинизъм.

 Училището е отворено за деца от целия свят, само че при едно изискване – родителите би трябвало да платят 100 000 евро за образователна година. За заможните родители обаче парите не са проблем. Важното за тях е, че децата им основават огромно семейство, което учи, само че и се забавлява по едно и също време.

Инфо: www.profit.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР