Винаги е имало съдии, които са сияели със своите соломонови

...
Винаги е имало съдии, които са сияели със своите соломонови
Коментари Харесай

Лют спор за ваксините: Отец Янакиев не ваксинира децата си, за да не се разболеят от страшни болести, но...

Винаги е имало съдии, които са сияели със своите соломонови решения. Това сподели по Нова тв отец Евгений Янакиев от Сливен, във връзка решението на Административния съд в Сливен, че решението на Регионалната здравна ревизия в Сливен да спре от детска градина едно от децата на свещеника е директна дискриминация.

След ваксина от морбили седмото ми дете ми изпадна в необичайно положение, подвигна висока температура. Изпадна в някакъв потрес и смут. Казахме си дотук бяхме са имунизациите. На осмото и деветото дете не сме слагали ваксини, съобщи отец Янакиев.

Майката на дете от групата работи в РЗИ, тя подава сигнал и моят Николай е спрян от градина. А той ходеше с огромно предпочитание, уточни свещеникът.

Той сподели, че знае за случай, при които дете след слагане на ваксина развило морбили, а при различен случай дете се разболяло от левкемия и умряло след имунизация.

Началникът на Детската инфекциозна клиника вм София доцент Атанас Мангъров сподели, че в Наказателния кодекс има член, съгласно който родители, които заплашват здравето на притежателите си деца, могат да получат до три години затвор.

Ваксините имат 85% успеваемост. Ако в един клас половината не са имунизирани, шансът по-висок % деца да се разболеят, нараства, добави доцент Мангъров.

По думите му решението на съда е рисково, защото след него отводът от имунизация може да стане всеобща процедура.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР