Винаги е хубаво, когато започваш нова любовна връзка. Имаме очаквания,

Винаги е хубаво, когато започваш нова любовна връзка. Имаме очаквания, ...

Защо той ви приема за даденост?


Винаги е хубаво, когато започваш нова любовна връзка. Имаме очаквания, които невинаги се оправдават и това ни разочарова. Приемането на партньора за даденост е един от най-често срещаните проблеми във връзката. Това може да се прояви в първите седмици на взаимоотношенията, но и след повече от година-две на връзката. Защо се случва това? Има много причини. Възможно е да сме попаднали на неправилния за нас човек. Но има случаи, в които ние самите правим така, че другият да не влага във връзката ни.

Вижте 3 причини той да ви приема за даденост и как да промените това.

Влагате твърде много от себе си във взаимоотношенията

Обикновено това е една от водещите причини партньорът ви да ви приема за даденост. Когато започвате нова любовна връзка и искате да се сближите с човека, към когото изпитвате емоции е нормално да искате да покажете инициатива, да демонстрирате вашите желания и чувства. Всичко обаче трябва да се случва с времето и да не се избързва, но и да няма пасивност. Важен е балансът.

Ако имате склонността да отстъпвате твърде много за кратък период от време, докато той не е толкова активен, колкото ви се иска, определено ще започне да не оценява усилията ви. Не забравяйте да демонстрирате любов към себе си, индивидуалност, самоуважение. Идентичността във връзката е много важна.

Не успявате да поставите и наложите граници във връзката си

Още едно много важно правило в любовта. Винаги е важно да се поставят правилни граници във всякакъв вид отношения, любовните не са изключение. Така се „възпитава“ партньорът по отношение на това как бихте искали да се отнася с вас. Когато успеете да установите границите си, вие по същество отстоявате себе си. Заявявате какви са вашите нужди, как имате нужда любимият човек да се отнася с вас.

Автор:

Източник: dnes.bg