Винаги е добре, когато печелиш Вечното дерби. Доста години бяхме

...
Винаги е добре, когато печелиш Вечното дерби. Доста години бяхме
Коментари Харесай

Мъри: Призвани сме да върнем славата на Левски!

„ Винаги е добре, когато печелиш Вечното дерби. Доста години бяхме изгубили преимуществото си, само че сме призвани да върнем славата на Левски. “

Това сподели Станимир Стоилов, откакто „ сините “ реализираха първа турнирна победа в дербито с ЦСКА от 2019 година насам и към този момент са единствено на 4 точки от „ алените “ в класирането, освен това с мач по-малко.

„ Когато спечелиш в най-голямото дерби, може да се порадваш. Според мен Левски направи всичко, с цел да завоюва мача и го направи справедливо “, уточни Мъри.

„ През второто полувреме мачът влезе в една обстановка на бавене на играта, което нас не ни устройва, само че заслужена победа, изключително след обстановките през първото. Не ни доближи убеденост и последният пас. Опитахме висока преса, експанзия в офанзива. Това можем да го почистим с работа и във времето. Откакто съм тук играчите демонстрират хъс и предпочитание. Второто съвсем нямаше какво да се разяснява, само че пък вкарахме головете. Докато и двата момента на ЦСКА бяха самостоятелни осъществяване, а ние имахме чисти обстановки. Винаги е добре, когато победиш ЦСКА, те са от водещите тимове. Казах на момчетата, че този мач е предназначен а обръща историята в шампионата. Досега в никакъв случай не ни се случвало да ни надиграва някой, постоянно сме били горди. Във футбола е значимо да печелиш и първа, и втора топка. ЦСКА не можа да отговори на нашата скорост. Това не е реванш за загубата от Локомотив София. Ние преживяхме два кошмара с дузпи, несправедливо, в този момент може да се порадваме. Сонко не може още да стартира тренировки. Далеч е от завръщане “, уточни Стоилов и бе запитан какво желае оттук-нататък.

„ Никога не съм желал нещо особено за мен. Искам хората на трибуните да виждат горделив Левски, когато тимът побеждава и треньорът черпи позитиви. Продължаваме да работим върху това да стабилизираме Левски и като клуб и на терена. Неслучайно споделих, че Левски доста мъчно може да бъде надигран в дерби мач, само че продължава да има проблеми от финансово естество. “

Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР