Винаги давай най-доброто от себе си за България. Това беше

...
Винаги давай най-доброто от себе си за България. Това беше
Коментари Харесай

Винаги давайте най-доброто от себе си за България

" Винаги давай най-хубавото от себе си за България ". Това беше съветът към младите на великия Трифон Иванов, точно на 50-годишния му празник. Минаха тъкмо четири години... Имам привилегията да съм взел последното изявление на Трифон за Sportal.bg. Помня деня, все едно беше през вчерашния ден.

Звъннах на Туньо по обед, честитих му годишнината и го помолих да каже нещо за вас, читателите ни. Сподели, че тъкмо се качва на яхта в Свети Влас и в случай че е комфортно, да му се обадя след няколко часа. Помислих си, че възможностите за изявление понижават внезапно, само че нямаше какво друго да направя, с изключение на следобяд да потърся именития футболист още веднъж. Вдигна.

Беше в отлично въодушевление, разговорихме се. Препуснахме през десетилетията – от Рууд Гулит, през САЩ'94, та чак до татуировките и обществените мрежи. И тогава го попитах какво би споделил на младите. " Винаги давай най-хубавото от себе си за България ". Трифон Иванов!

На 17 февруари 2017 година беше най-ужасният ми работен ден. Погребението му. Бяхме в редакцията, гледахме картината от Велико Търново. И в този момент, в този миг, чувствам влажното натежаване в горната част на очите. Някак си тогава сдържах сълзите. А беше кошмарно.

Тъжно, тягостно, ужасно – героите от детството ти плачат като деца, безпомощни пред гибелта. Единият от тези герои си е отишъл... Помня, че мълчахме. Работихме и мълчахме. По едно време някой попита кой е извикал нещо. Чух се с тенекиен глас да давам отговор, че е била една от дъщерите на Трифон – Галина. Тя изиска още един път овации за татко си. За великия Трифон Иванов.

Той не знаеше боязън на терена. Той тежеше на терена. Той е легенда! На четвъртфинала против Германия избави сигурен гол при 0:0 – спря свиреп изстрел на Мьолер със слабините си. Наскоро в Англия го подредиха измежду 20-те най-велики бранители в историята на футбола. И той е подобен!

Нека в този ден, в който Туньо щеше да навърши 54 години, си напомним неговия завет: Винаги давайте най-хубавото от себе си за България!

Дано по някакъв метод това ни направи малко по-добри! Като българи, като хора.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР