Винаги атаките срещу мен са свързани с някакъв предизборен период.

...
Винаги атаките срещу мен са свързани с някакъв предизборен период.
Коментари Харесай

Цветанов вижда предизборна логика в атаките срещу него

Винаги офанзивите против мен са свързани с някакъв избирателен интервал. " Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в коридорите на Народното събрание по тематиката с разразилия се скандал за закупения от него апартамент.

Той напомни, че през 2013 година година, когато са били предходните инспекции против него, нищо не е излязло.

" След като Румен Радев взима страна, всеки може да си направи равносметка каква опорна точка ще имат нашите политически съперници преди изборите ", уточни той.

По думите му има закони, които са спазени, и подмяна, която подхожда на българското законодателство.

Цветанов изясни, че има доплащане, което е сума, по-голяма от квадратурата.

Тази тематика, колкото повече се приказва и повтаря, става продължение на опорната точка на Българска социалистическа партия, акцентира Цветанов. Мога да задам доста въпроси на Румен Радев и или той няма да може да отговори, или би трябвало да има някой да му каже какво да отговори.

Всяка една строителна компания, която предлага жилище на пазара, всеки жител може да си купи и да подпише някакъв контракт.

Цветанов съобщи, че апартаментът, който е купил в този момент, не го е взел на преференциални цени. По думите му той не знаел на какви цени " Артекс " продават на своите клиенти.

За следващ път той акцентира, че е направил подмяна на два жилището, които са били в същия квартал и даже на по-хубаво място, в сравнение с в този момент живее.

Цветанов изясни, че е доплатил 100 000 лева за жилището. Цветанов запита за какво някой би трябвало да се тормози, че си е купил легално апартамент. Той е безапелационен, че средствата, които е употребявал, са доказуеми и съгласно него не е нужно да се изяснява за всички тези жилища.

Цветанов изясни, че не е намерил офертата по публикация в интернет, а се е срещнал с господин Мирянов и са разговаряли. По думите му в никакъв случай не си е помислял да прекрачва закона.

Той подсети, че през 2013 година, когато е бил министър на вътрешните работи, анонимният сигнал за злоупотреби против него е постъпил тъкмо от водача на Българска социалистическа партия.

Той акцентира, че това, което е направил преди година, е да подпише нотариален акт и да подпише договорка.

За шестте си жилището той описа, че през 1964 година един от жилищата е трансфериран от родителите на неговата брачна половинка. През 1991 година неговите родители са му трансферирали апартамент. След това през 1985 година в " Надежда " са имали къща и място и след отчуждаване е получил обезщетение 1/6 от апартамент. Цветанов разясни, че с цел да се спрат спекулациите, по-късно го е трансферирал на брат си.

По отношение на това, че и зам.-министърът на спорта също има апартамент в тази постройка, Цветанов фамилията ѝ има прекрасен и сериозен избор и може да си купи апартамент.

Припомняме, сагата с жилищата на властта стартира преди дни и от този момент непрестанно се разраства.

На 19 март зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че е останал единствено с два жилището, защото заменил два жилището, в които живял до лятото на 2018 година, и за нов доплатил със 100 000 лв. от заем и спестявания. Той обаче увери, че всичко е законно.

По-късно обаче стана ясно, че двата жилището, които той заменил за новия си парцел, са останали благосъстоятелност на компания " Артекс " единствено няколко часа. Веднага по-късно те са били продадени на някогашния IT експерт на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков.

По тази причина от прокуратурата оповестиха, че ще създадат инспекция по случая.

Коментари по случая не липсваха. Днес водачът на " Атака " Волен Сидеров се пошегува, че Цветанов няма да остане гладен като брокер на недвижими парцели. Депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид пък цитира известната фраза на Мечо Пух: " Колкото повече, толкоз повече ".

Към жилищата на зам.-председателя на ГЕРБ не остана безучастен даже президентът Румен Радев, който съобщи, че Антикорупционният закон е беззъб по отношение на Цветанов.

Междувременно от Антикорупционния фонд сигнализираха за съмнителна покупка на недвижими парцели и от страна на министъра на правораздаването Цецка Цачева и депутата Вежди Рашидов.

Днес пък стана ясно, че и зам.-министърът на спорта Ваня Колева има апартамент в блока на Цветанов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР