Виляреал се измъчи с Жирона при домакинството си от 18-ия

...
Виляреал се измъчи с Жирона при домакинството си от 18-ия
Коментари Харесай

Две дузпи в добавеното време едва стигнаха на Виляреал за успех над новак

Виляреал се изтеза с Жирона при семейството си от 18-ия кръг на Ла Лига, само че въпреки всичко стигна до заветното 1:0. Даниел Парехо донесе успеха от дузпа в 11-тата минута на добавено време, откакто малко преди този момент, също след приключването на постоянните 90 минути, Жерард Морено беше пропуснал различен углавен удар. Успехът още веднъж изравни тима на Кике Сетиен с четвъртия в класирането Атлетико Мадрид.

Преди няколко дни, още веднъж на своя терен, Виляреал затрудни оптимално Реал Мадрид в шампионата за Купата на Испания, когато дръпна с 2:0, само че след това отстъпи с 2:3. Днес домакините преобладаваха тотално, само че по този начин и не успяваха да преодолеят отличния вратар Пауло Гасанига.

Аржентинският пазач на Жирона, който е преотстъпен от Фулъм, отрази осем удара, в това число и дузпата на Морено, а един път и гредата го избави. Той обаче се съобщи надълбоко в продължението, когато “жълтата подводница ” завоюва още един углавен удар и този път Парехо беше прецизен.

Любопитното е, че нарушаванията и за двете дузпи бяха против централния бранител на Виляреал Пау Торес.

За успеха на домакините оказа помощ и изгонването на бранителя на гостите Сантиаго Буено в 78-ата минута. Той беше отхвърлен за втори жълт картон.

Футболистите на Жирона можеха и да шокират противника, тъй като след първата дузпа вкараха гол, който обаче не беше приет поради засада.

Каталунците са в средата на класирането, а в идващия кръг гостуват на Барселона.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР