Виляреал поднесе голямата изненада в 1/4-финалите на Шампионска лига, отстранявайки

...
Виляреал поднесе голямата изненада в 1/4-финалите на Шампионска лига, отстранявайки
Коментари Харесай

Жълтата подводница потопи Байерн, Челси почти стигна да немислим обрат

Виляреал сервира огромната изненада в 1/4-финалите на Шампионска лига, отстранявайки немския исполин Байерн Мюнхен. Реваншът сред двата тима в баварската столица приключи наедно 1:1, а с общ резултат 2:1 испанците се класираха за полуфиналите.

„ Жълтата подводница “, ръководена от Унай Емери, продължава да написа своята епопея в най-престижния европейски клубен шампионат. След като взе скалпа на Ювентус в Торино, в този момент Виляреал в профил и Байерн посред Мюнхен. Така за отборът е на крачка от финала за първи път от 2006 година.

През първото полувреме на мача мюнхенци диктуваха играта, само че не съумяха да наваксат изоставането си от първия мач преди седмица. В началото на второто полувреме отбраната на гостите най-накрая капитулира, а нормалният обвинен Роберт Левандовски порази задачата. В 88-ата минута обаче, когато продълженията изглеждаха неизбежни, резервата Самуел Чукуезе се трансформира в същински герои за своите, оформяйки крайния резултат 1:1.

За място на огромния край Виляреал ще спори с спечелилия в двойката Бенфика - Ливърпул. Първият мач мърсисайдци завоюваха с 3:1 като посетители, тъй че по всяка възможност точно те ще се изправят против " жълтата подводница " в полуфиналите на Шампионска лига.



Европа ще има своя нов първенец в Шампионска лига, откакто Реал Мадрид загуби с 2:3 след продължения от Челси в четвъртфиналния мач реванш на „ Сантиаго Бернабеу “, само че с общ резултат 5:4 продължава напред в шампионата. Челси сподели темперамент, повеждайки с 3:0.

Футболистите на Томас Тухел изиграха доста мощен дуел и бяха доста покрай това да отстраняват Реал Мадрид, откакто изгубиха първата среща на „ Стамфорд Бридж “ преди седмица с 1:3. Лондончани поведоха с гол на Мейсън Маунт в самото начало на мача, а Антонио Рюдигер удвои преднината в 51-ата минута. Маркос Алонсо вкара гол, който доста подозрително не бе зачетен от ВАР, само че все пак Челси поведе с 3:0 с гол на Тимо Вернер в 75-ата минута.

Родриго вдъхна живот на Реал Мадрид в 80-ата минута, а Карим Бензема бе героят за „ кралете “, откакто осъществя в 96-ата минута. По този метод Реал Мадрид се класира за полуфиналите на Шампионска лига.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР