Виляреал победи с 1:0 Хетафе и се изкачи в горната

...
Виляреал победи с 1:0 Хетафе и се изкачи в горната
Коментари Харесай

Виляреал спря устрема на Хетафе

Виляреал победи с 1:0 Хетафе и се изкачи в горната половина на класирането в Ла Лига. " Жълтата подводница " стигна до трите точки с попадение на Мой Гомес в 52-ата минута и към този момент е на 9-о място. Хетафе игра с човек по-малко в последния половин час поради аления картон на Матиас Оливера.

Първото полувреме не беше наситено с забавни обстановки, само че доколкото ги имаше, те бяха пред вратата на гостите. В 20-ата минута Шави Куинтия центрира и Мануел Тригерос насочи удар с глава, само че топката излезе в навън. Малко по-късно при идентична обстановка Жерард Морено нацели напречната греда.

Хетафе се бранеше устойчиво, само че рядко поглеждаше напред и до почивката не сътвори безусловно нищо в нападателен проект.

През втората част Виляреал подвигна оборотите и съумя да поведе, въпреки и след груба неточност в отбраната на гостите. В 52-ата минута Андре Ангиса открадна топката, пребори се с двама бранители и стреля, само че беше блокиран. Топката обаче попадна на крайници на притичалия Мой Гомес и той с лекост вкара за 1:0.

В 61-ата минута резервата Матиас Оливера, появил се на почивката, остави Хетафе в понижен състав. Само две минути по-рано той бе получил жълт картон, само че извърши второ следващо жестоко нарушаване и съдията Хайме Латре го изгони.

С човек по-малко Хетафе продължи да е прекомерно нерешителен в офанзива. Отборът на Пепе Бордалас прекъсна серията си от 3 победи, само че остава 4-и в таблицата, на точка пред Атлетико Мадрид, който на следващия ден гостува на Бетис.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Примера дивисион 18 кръг, събота 21 декември  Виляреал 1:090 минута  Хетафе
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР