Вилнюс. За да отговорим на глобалните икономически процеси и да

...
Вилнюс. За да отговорим на глобалните икономически процеси и да
Коментари Харесай

Зам.-министър Вергиния Кръстева: Предизвикателствата пред земеделието и селските райони изискват решения, базирани на научни изследвания

Вилнюс. „ За да отговорим на световните стопански процеси и да повишим конкурентоспособността на земеделието, е належащо стимулиране на акомодацията му към бързо изменящия се свят на цифровите технологии, цифровите нововъведения и приложения “. Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева по време на Срещата на министрите на земеделието на Китай и страните от Централна и Източна Европа (формат 16+1), оповестиха от пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите .
Събитието е на тематика “Интелигентно земеделие-иновативни решения за продоволствена сигурност и сигурност на храните “.
Вергиния Кръстева добави още, че провокациите, пред които са изправени земеделието и селските региони изискват решения, основани на научни проучвания, нововъведения за рационализация и нови технологии.
По време на форума беше призната Съвместна декларация, по отношение на значимостта на съдействието сред Китай и страните от ЦИЕ.
13-ят конгрес за агро-търговия и икономическо съдействие сред Китай и страните от Централна и Източна Европа се организира във Вилнюс, Литва.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР