Вилна зона на ботевградско село е откъсната от света заради

...
Вилна зона на ботевградско село е откъсната от света заради
Коментари Харесай

Път в лошо състояние: Жители на вилна зона останаха без достъп до имотите си

Вилна зона на ботевградско село е откъсната от света поради модернизацията на интернационалния път Е-79, сигнализират фенове.

Според тях различното трасе, което сега се употребява, е опасност за хората и колите.

По земен път, прашен и неравномерен, са принудени да се придвижват жителите на вилната зона в село Скравена, откакто строителството на скоростната права Мездра-Ботевград прекъсна асфалтовата връзка до парцелите.

„ Той е възмутителен, не става даже за каруца, аз съм с високопроходима кола и карам доста леко и постепенно, другите - на полусъединител “, споделя Диана Граматова.

Под въпрос е напредването на пожарни и коли за спешна помощ.

„ Онзи ден пристигна една кола за спешна помощ. Шофьорът сподели, че няма да дойда повторно ", описват локални хора.

Снимка: btvnovinite.bg

В региона има конна база и манастир, до които се стига на магия, изключително зимата, оплаква се и Цветолюб Станев, който кара група от столицата.

„ Недопустимо е, идваме през ден, през два с децата от София и не може да стигнем, тъй като няма достъп до това прелестно място “, отбелязва той.

Дори там, където има асфалт, пътят е разрушен поради прекосяването на строителните машини.

Живеещите във вилната зона ги грози и друга заплаха – да минават по мост, който е без парапети. Кметът на Ботевград даде обещание - до края на лятото пътят да се ремонтира, към този момент с пари от общинския бюджет.

„ Подравнен и асфалтиран. Надявам се в един предстоящ миг страната да разбере, че тази активност се е наложила поради тяхно решение и да ни компенсира по някакъв метод “, показва Иван Гавалюгов, кмет на Ботевград.

Дали от АПИ ще компенсират Общината поради породените неудобства на хората, към този момент не е ясно. Ремонти на републикански прави блокират трафика и в други ботевградски села.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР