Вилиан може и да не е част от Челси през

...
Вилиан може и да не е част от Челси през
Коментари Харесай

Лампард посочи къде е силата на Челси в момента

Вилиан може и да не е част от Челси през идващия сезон, само че в случай че “сините” от Лондон си подсигуряват присъединяване в Шампионската лига следващата година, то този състезател ще има своя голям принос за постижението”, съобщи мениджърът Франк Лампард след триумфа с 3:2 над Кристъл Палас във вторник вечер. Договорът на бразилеца изтича в края на шампионата.

Вилиан не вкара гол, само че оказа помощ за два от тях и изуми всички с неуморното си разпределяне на терена от начало до край, което провокира възхищението на мениджъра на отбора.
 Челси се измъкна в резултатно лондонско дерби (видео)
“Той въздейства по удивителен метод върху играта - добави Лампард. - Искам да кажа, че той и Кристиан Пулишич са нашата мощ сега. Когато си мислите за Вилиан и неговата обстановка, въздействието, което той оказва във всички мачове и минути, със скоростта си и по какъв начин управлява топката, както и качествата му в мачовете, разбирате какъв брой съм удовлетворен от него.”

Другият впечатляващ футболист за момента е Пулишич. 21-годишният състезател, който през януари 2019-а година стана най-скъпият американец, дойде в Челси за 64 милиона евро. Той към този момент се възвърне от травма на аддуктора, с цел да вкара три гола в последните си пет мача.

Запитан какъв брой значим е Пулишич, Лампард сподели на Sky Sports: " Изключително значим. Той има огромен гений, знаем го. Дойде тук при започване на сезона в сложен миг. В последно време обаче той стартира да играе доста добре за нас и в този момент подвигна безусловно на друго равнище. Най-добрите атакуващи играчи в света създават и вкарват постоянно голове, които печелят мачовете за тимовете им. И сега той прави тъкмо това ".

Следващият въпрос беше дали Пулишич може да стане новият любим на публиката, какъвто беше преди този момент Еден Азар, и какви инструкции му дава Лампард. " Не му поставях никакви граници, по този начин може да ме изненада във всеки един миг. Знаех гения, който има, и желаех да му оказа помощ, когато пристигна тук, най-много поради физическия темперамент на лигата. Трябваше да го напътсвам и тогава, за жалост, получи травма. Но гладът за футбол, който има, е качеството, което демонстрира какъв краен артикул може да се превърне”, приключи мениджърът по адрес на Пулишич.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР