Вили и яхти за най-малко 140 млн. евро иззеха италианските

...
Вили и яхти за най-малко 140 млн. евро иззеха италианските
Коментари Харесай

Руски олигарси олекнаха! Италия, Франция и Германия им отнеха яхти, вили

Вили и яхти за минимум 140 млн. евро иззеха италианските управляващи от четирима съветски олигарси, сложени в листата за европейски наказания поради войната в Украйна, оповестяват източници от тамошните управляващи, представени от " Гардиън ".

Сред запорираните парцели е вила на милиардера Алишер Усманов на остров Сардиния, както и вила на езерото Комо, която е владеене на съветския ефирен водещ Владимир Соловьов.

В италиански пристанища на север са арестувани и яхти на най-богатия руснак Алексей Мордашов и на Генадий Тимченко, който е непосредствен на съветския президент Владимир Путин.

Италия е обичано място за вложения в първокласни парцели на съветските олигарси, по тази причина се чака в идващите дни да бъдат запорирани още парцели. Усманов да вземем за пример - роденият в Узбекистан магнат, забогатял от бизнес с метали и телекомуникации, има и други парцели на остров Сардиния. На същия остров вила за 66 млн. евро има и Мордашов.

Според " Форбс " положението на Мордашов се прави оценка на 29,1 милиарда $ преди наложените наказания. 65-метровата му яхта " Лейди М " коства 65 млн. евро и е арестувана в северозападното пристанище Империя. " Лена " на Тимченко пък се прави оценка на 50 млн. евро и е арестувана наоколо до Сан Ремо.

Тимченко, който има обилни вложения в енергетика, превоз и инфраструктура, се смята за един от най-близките хора на Путин. Соловьов пък предишния месец се оплака по съветска телевизия, че може да остане без италианската си вила.

" Изведнъж някой взема решение, че този публицист би трябвало да влезе в листата със наказания. И това незабавно визира неговите парцели. Чакайте малко! Нали сякаш частната благосъстоятелност в Европа беше неприкосновена ", разяснява той, представен от " Дейли бийст ".

С яхта по-рано се елементарни и различен съветски предприемач - Игор Сечин. " Аморе Вело " бе иззета от френските управляващи, до момента в който се пробва да напусне средиземноморското пристанище Ла Сьота, оповестиха от френското министерство на стопанската система и финансите.

Първоначално яхтата трябвало да остане във Франция до април за ремонт, само че е засечена при опит незабавно да напусне страната, обясниха от ведомството. " Аморе Вело " коства 120 млн. $. Сечин е изпълнителен шеф на " Роснефт " и един от най-доверените съветници на Путин.

Германия също запорира мега яхта на Алишер Усманов в Хамбург, с което накара съветските милиардери бързо да се опитат да се насочат към безпристрастен кей на Малдивите. Очаква се в идващите дни наказания да бъдат наложени и от Съединени американски щати, където бе основана специфична група KleptoCapture, която да се занимае с имуществото на съветските олигарси.

В понеделник се чакат ограничения против имуществото на съветски олигарси и във Англия, където държавното управление търпи много рецензии, че не работи задоволително уверено в тази посока.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР