Виктория Василева, която е сред създателите на ИТН, обяви, че

...
Виктория Василева, която е сред създателите на ИТН, обяви, че
Коментари Харесай

Виктория Василева: Напускам Има такъв народ

Виктория Василева, която е измежду основателите на Има Такъв Народ, разгласи, че е подала оставка и от поста основен секретар и като член на партията.

"Не съм говорила с господин Трифонов. Нямам визия какво мисли. Сигурно има мнение. Той е човек, който има мнение по всички въпроси. Може би е решил, че ще почете моето решение такова, каквото е ", разяснява Василева по

Василева до през вчерашния ден беше зам.-председател на парламентарната група на "Има подобен народ ". Парламентът приключи предварително пълномощията ѝ, откакто преди седмица подава оставката си като депутат.

"Не считам, че към този момент имам какво да дам на този политически план. Това, което трябваше да свърша, го направих по най-хубавия метод. Оттук нататък ще се види до каква степен тази партия е витална. Има и оскърбление и отчаяние, цялата гама от усеща, само че това са доста персонални неща, не мисля, че би трябвало да занимавам публиката. Но не е и честно, когато си бил един до друг с едни хора, сега в който си усетил, че това не е твоето място - да започнеш да плюеш. Няма да потегли да портя сътрудниците и приятелите си. Каквото съм сметнала за вярно - това съм направила. Нито се тормозя, нито се срамя от нещо, което съм направила или споделила. "

Тя не се ангажира с коментар дали има вълна от напускащи партията и беше безапелационна, че министър председателят в оставка Кирил Петков не ѝ и предложил нищо.

"Разговаряла съм неведнъж с Кирил Петков, в това число в Народното събрание. Разговаряли сме на общи тематики, без конкретика. Нищо не ми е обещавал. Казвала съм му груби техни неточности и той ги е приемал. Не ме е търсил да увещавам сътрудници. Може би е схванал, че посредством мен това няма по какъв начин да се случи. Така си го изяснявам аз ", съобщи Виктория Василева.

Бившата депутатка съобщи, че не съжалява, че е гласувала за вота на съмнение, тъй като това е бил методът да признаят грешките и да стартира тяхното коригиране.

"Македония беше единствено мотивът за евакуиране на министрите. Имаше цяла серия от неточности. Най-лошото е, че това бяха поправими неточности. Въпрос на връзка, на самообладание. качества, които нямат общо с просветителния ценз, нито с политическото му качество. "

Василева разяснява, че една от аргументите да се отдръпне е фактът, че концепциите от референдума не се случиха.

"Съжалявам, че се деля със личните си илюзии. Разделих се с илюзията, че сме способни да се учим от грешките си. Никога не съм се срамувала от нищо, което съм споделила или направила. Има една френска сентенция - който се оправдава, се упреква - нито имам защо да се извинявам, нито защо да се упреквам. Ако има нещо, за което се веселя е, че съумях да запазя усмивката си. "

Виктория Василева съобщи, че няма предложения от други политически планове и съответно партията на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев.

Тя влезе в 47-мия парламент като народен представител на Има Такъв Народ от Благоевградския изборен регион. Тя беше депутат от Има Такъв Народ и в 45-ото и 46-ото Народно заседание. Помага за събирането на поддръжка за референдума на "Шоуто на Слави " през 2015-2016 година, а след това и за построяването на структурите на Има Такъв Народ и се трансформира в основен секретар на партията. Вече някогашната зам.-председателка на парламентарната група на Има Такъв Народ беше измежду дребното хора в партията с предходен политически опит. Политическата ѝ кариера стартира от младежката групировка на Съюз на демократичните сили, където заема и ролята на основен секретар. Била е народен представител от Съюз на демократичните сили в 38-ото Народно заседание.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР