Виктория Василева, която е сред създателите на Има такъв народ,

...
Виктория Василева, която е сред създателите на Има такъв народ,
Коментари Харесай

Виктория Василева: Напускам Има такъв народ, направихме серия от грешки

Виктория Василева, която е измежду основателите на " ИТН ", разгласи, че е подала оставка и от поста основен секретар и като член на партията.

" Не съм говорила с господин Трифонов. Нямам визия какво мисли. Сигурно има мнение. Той е човек, който има мнение по всички въпроси. Може би е решил, че ще почете моето решение такова, каквото е ", разяснява в  " Денят стартира "  Василева.

Василева до през вчерашния ден беше народен представител от Има Такъв Народ и зам.-председател на парламентарната група. Парламентът приключи предварително пълномощията ѝ, откакто преди седмица тя подава оставката си като депутат.

" Не считам, че към този момент имам какво да дам на този политически план. Това, което трябваше да свърша, го направих по най-хубавия метод. Оттук нататък ще се види до каква степен тази партия е витална. Има и оскърбление и отчаяние, цялата гама от усеща, само че това са доста персонални неща, не мисля, че би трябвало да занимавам публиката. Но не е и честно, когато си бил един до друг с едни хора, сега в който си усетил, че това не е твоето място - да започнеш да плюеш. Няма да потегли да портя сътрудниците и приятелите си. Каквото съм сметнала за вярно - това съм направила. Нито се тормозя, нито се срамя от нещо, което съм направила или споделила. "

Тя не се ангажира с коментар дали има вълна от напускащи партията и беше безапелационна, че министър председателят в оставка Кирил Петков не ѝ и предложил нищо.

" Разговаряла съм неведнъж с Кирил Петков, в това число в Народното събрание. Разговаряли сме на общи тематики, без конкретика. Нищо не ми е обещавал. Казвала съм му груби техни неточности и той ги е приемал. Не ме е търсил да увещавам сътрудници. Може би е схванал, че посредством мен това няма по какъв начин да се случи. Така си го изяснявам аз ", съобщи Виктория Василева.

Бившата депутатка съобщи, че не съжалява, че е гласувала за вота на съмнение, тъй като това е бил методът да признаят грешките и да стартира тяхното коригиране.

" Македония беше единствено мотивът за евакуиране на министрите. Имаше цяла серия от неточности. Най-лошото е, че това бяха поправими неточности. Въпрос на връзка, на самообладание. качества, които нямат общо с просветителния ценз, нито с политическото му качество. "

Василева разяснява, че една от аргументите да се отдръпне е фактът, че концепциите от референдума не се случиха.

" Съжалявам, че се деля със личните си илюзии. Разделих се с илюзията, че сме способни да се учим от грешките си. Никога не съм се срамувала от нищо, което съм споделила или направила. Има една френска сентенция - който се оправдава, се упреква - нито имам защо да се извинявам, нито защо да се упреквам. Ако има нещо, за което се веселя е, че съумях да запазя усмивката си. "

Виктория Василева съобщи, че няма предложения от други политически планове и съответно партията на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР