Виктория Томова (№119 в света) вече е само на победа

...
Виктория Томова (№119 в света) вече е само на победа
Коментари Харесай

Томова пак бие, Кузманов отпадна

Виктория Томова (№119 в света) към този момент е единствено на победа от присъединяване в главната скица на Откритото състезание на Австралия. Първата ни ракета отстрани Кейти Суон (Вбр, №246) с 6:0, 7:5. Софиянката получи и спомагателна поддръжка, тъй като съперничката й не бе на равнище. При 5:0 в първия сет Суон изиска и лекарска помощ. Оплакванията на 22-годишната британка бяха свързани с дишането, а горещото време в Мелбърн в допълнение я затрудняваше. Доскоро тя се възстановяваше от ковид.

Почивката възвърна силите й и във втората част двете си размениха по пробив. Решителният миг пристигна при 6:5 в интерес на Томова, когато тя доближи до два мачбола, които Суон отрази. Все отново българката още на два пъти доближи до последна топка за продобиване на мача и от четвъртия път постави точка на разногласието.

За място в главната скица Вики чака Ирина Бара (Рум, №136), която обърна Александра Каданту-Игнатик (Рум, №211) с 5:7, 6:1, 6:4.

Досега Томова има едно присъединяване в главната скица на " Аустрелиън Оупън " през 2018 година В други четири случая тя отпадаше в квалификациите.

В мъжките пресявки Димитър Кузманов (№204) загуби от Тобиас Камке (Гер, №254) с 5:7, 4:6. Срещата продължи 1,45 часа. Мико стартира чудесно, като проби за 3:0. При 5:3 Кузманов сервираше за продобиване на сета, само че нервите му не устояха. Германецът върна пробива, а след осъществения сетбол Мико запокити ракетата си от яд.

Във втората част класата на немеца, достигал до №64, се оказа решаваща. Кузманов заслужи 8 т. за ранглистата, само че ще се смъкне в нея най-малко с 20 места.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР