Виктория Томова (№110) за втори път в кариерата си записа

...
Виктория Томова (№110) за втори път в кариерата си записа
Коментари Харесай

Томова с втори успех в Шлема

Виктория Томова (№110) за повторно в кариерата си записа победа в съществена скица на шампионат от Големия шлем. На старта на " Уимбълдън " първата ракета на България надделя със 7:5, 3:6, 7:5 участващата с " уайлд кард " Дария Савил (Авл, №98). Дебютната й победа в шампионат от Шлема бе още веднъж на " свещената трева " през 2018 година
Мачът й в " Ол Ингланд клъб " бе отсрочен от понеделник поради дъждовете в Лондон, които объркаха програмата.
Томова стартира чудесно срещата и проби съперничката си, която преди се състезаваше с рождената си фамилия Гаврилова, още в първия гейм. При 5:4 и собствен сервис българката пропусна 2 сетбола и Савил съумя да върне пробива в последния миг, само че Томова още веднъж направи пробив и го затвърди с гейм на 0.
През втората част още веднъж Томова първа проби, само че " върна жеста " против родената в Москва Савил, която реализира пробив и в осмия гейм и изравни сетовете.
Във финалния сет Томова поведе с 3:0, бе застигната при 5:5, само че с нов пробив измъкна мача.
27-годишната българка изигра седмия си мач в съществена скица в шампионати от Шлема. Тя има 2 загуби на " Аустрелиън Оупън " - 2018 и 2022 година, 1 на " Ролан Гарос " - 2018, и 2 на " US Open " - 2020 и 2021 година
Във II кръг Вики ще срещне Мария Сакари (Гър, №5).
Първата ни ракета Григор Димитров (№21), също трябваше да играе в понеделник, а през вчерашния ден приключи злополучно присъединяване си още на старта на " Уимбълдън ". Българинът поведе против Стив Джонсън (САЩ, №93) с 6:4 след първия сет, само че при започване на втория получи разтежение в лявото бедро. Той опита да продължи на корта, само че при 2:5 болките го принудиха да се откаже макар повторната здравна интервенция.
" Не желаех да продължа напред по този метод. Григор е страховит войник и е доста тъпо, че трябваше по този начин да приключи присъединяване му. Имайки поради метода, по който изглеждаше, евентуално е нещо съществено. Изпитвам голям почит към него. Последните няколко гейма не бяха лесни за мен. Опитах се да остана съсредоточен, само че е мъчно, защото виждаш какво се случва със противника ти, само че в същото време не би трябвало да се влияеш от това. Крайно неприятно е случилото се, тъй като Григор е свръхестествен човек и е ужасно, че имаме подобен като него в тениса. Беше извънредно да видя по какъв начин се контузи по време на осъществяването на сервис ", разяснява късметлията Джонсън след мача.
Стана ясно, че миналогодишният финалист Матео Беретини (Ит, №11) и Марин Чилич (Хърв, №17) пропущат Шампионата поради КОВИД-19. Хърватинът, първенец от US Open 2014, е упражнявал последно с Новак Джокович (Сър, №3), чийто треньор е сънародникът му Горан Иванишевич.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР