Виктория Томова започна годината по обещаващ начин, преодолявайки квалификациите на

...
Виктория Томова започна годината по обещаващ начин, преодолявайки квалификациите на
Коментари Харесай

Топ 100 ще почака: Томова с поражение в откриващия кръг на турнира в Алтенкирхен

Виктория Томова стартира годината по обещаващ метод, преодолявайки квалификациите на Откритото състезание на Австралия, а с изявите си в Мелбърн тя се приближи до дебют в топ 100 на ранглистата. За страдание обаче Вики ще би трябвало да изчака още малко преди да реализира задачата си, откакто през днешния ден позволи трето следващо проваляне. То пристигна на ITF конкуренцията в Алтенкирхен, където Томова бе надиграна от състезателка отвън първите 250 в света - Джоан Цюгер, с 6:3 4:6 6:4.

Първият сет не се разви по усета на българката, откакто тя инкасира ранен брейк, който даде самодейността на нейната съперничка. Томова съвсем не успяваше да затрудни Зубер и скоро швейцарката докосна триумфа в частта, повеждайки с 5:2. Все отново първата ни ракета направи заключителен опит да се пребори за откриващия сет и в края съумя да навакса единия от двата пробива, само че международната номер 264 не позволи да се стигне до изненада и поведе в общия резултат.

Втората част започва по еднакъв метод, единствено че този път Томова се озова във водещата позиция. Вики си извоюва ранен задатък, който съумя да запази до самия края на частта. Родната ни представителка даже имаше опция да усили преднината си, само че в последна сметка брейкът, който тя осъществя още в първия гейм, се оказа изцяло задоволителен и по този начин развръзката щеше да се реши след изиграването на съдбоносен сет.

В него равностойният тенис от страна и на двете продължи да бъде налице. По-голямата разпоредителност, която Зубер показва, ѝ даде късмет да се приближи към крайната победа, откакто поведе с 4:1. Поставената под номер 2 обаче сподели борбения си дух и изравни резултата - 4:4. Подемът на нашето момиче се оказа прекомерно къс и тя не съумя да запише нито гейм повече на сметката си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР