Виктория Томова загуби в първия кръг на Ролан Гарос от

...
Виктория Томова загуби в първия кръг на Ролан Гарос от
Коментари Харесай

Виктория Томова: Няма как да не се ядосваш, но се опитваш бързо да забравиш загубите

Виктория Томова загуби в първия кръг на " Ролан Гарос " от рускинята Екатерина Александрова, която е сложена под номер 23 в главната скица. След срещата първата ракета на България разяснява пред Sportal.bg дуела, развиването си и какво й следва в близко бъдеще.

" Трудно се играе против нея, не ти дава доста темп, много е нападателна. Искаше ми се да играя по-добре в някои моменти, само че просто не се получиха нещата. Имам върху какво да работя още, само че то постоянно има - и да биеш, и да падаш, има какво да подобряваш ", показа Томова.

" Нейната игра е такава, че както може да вкарва топки по линиите, може и да ги бърка, както се видя във втория сет. В самия мач като цяло не сервирах доста добре, единствено на моменти. Знаех, че би трябвало да въвеждам първи сервис, тъй като тя е тенисистка, която се възползва от вторите сервиси и може би това душевен ми повлия. В третия сет тя стартира да прави доста по-малко неточности и да ме натиска. Бекхендът по принцип е по-слабият й удар, само че в третия сет влезе в някаква серия, която ми беше мъчно да прекъсна ", добави 28-годишната софиянка.

" Мисля, че имам усъвършенстване в играта си. Тази година имах положително начало на сезона. Миналата година мисля, че имам 7 победи над тенисистки от топ 100 за цялата година, а тази към този момент имам повече. Мисля, че демонстрирам добра игра на всички настилки. Бих желала да вървя повече в академията в Стокхолм и да работя върху това да усъвършенствам нещата, които би трябвало, само че е много мъчно с толкоз доста шампионати и с тази стратегия. Почти не се прибирам у дома и съм от шампионат на шампионат. Доста е тежко, само че не се окайвам.

За жал малко неприятно потегли сезона поради травмата, която получих на " Юнайтед Къп " против Мария Сакари. Не можех по най-хубавия метод да се приготвя за самия " Аустрелиън Оупън ", само че и жребият ми беше доста тежък - играх против Бенчич, която беше в най-хубавата си форма. След това в Доха отново се паднах да играя с нея. Но в Катар изиграх три доста мощни мача в квалификациите и победих три девойки от топ 100. Трудно е, само че нямам оправдания. Опитвам се да работя върху нещата, върху които би трябвало. Просто се изисква доста труд и старания ", сподели Виктория.

" Никога не е елементарно да забравиш бързо загубите. Винаги мислиш какво може да си направил по-добре, за някакви моменти, които си изпуснал в мача. Няма по какъв начин да не се ядосваш, само че, да, на това равнище, би трябвало да си експерт и да се опиташ да забравиш тези кофти загуби, да се съсредоточиш върху идващите шампионати. В тениса е хубаво, че всяка седмица имаш нов шампионат, нов късмет да се поправиш ", добави тя.

Томова разкри каква е програмата и за седмиците преди " Уимбълдън ": " Заявила съм три шампионата преди този момент. Нотингам - в него съм съществена скица, Бирмингам и Берлин, само че към този момент са много мощни, сега съм чакаща. Надявам се да влезна. След това Бад Хомбург преди " Уимбълдън ". Аз обичам тревата. Миналата година бях с нула минути подготовка на трева. Тренирах една седмица на твърди кортове в академията в Стокхолм и играх добре в Бирмингам. Трудно е, няма в България тревни кортове, няма и в Стокхолм. Гледам позитивно към тревния сезон. Ще забележим. Само се надявам да съм здрава, тъй като това е най-важното ".

" Радвам се по какъв начин стартира сезона ми, веселя се на успехите, които направих. Просто би трябвало да продължа да работя още повече, да вървя в академията по-редовно, треньор да идва с мен, тъй като си оказва въздействие. Това, че в този момент няма да играя квалификации ще помогне. Те са доста тежко пресяване. Взимам много от силите, физически и душевен, на играчите. Доста огромна разлика е. За страдание по този начин се случи, че бях болна. В Сарагоса целия шампионат играх болна. След това в Реус още веднъж бях болна. Много е мъчно с толкоз пътувания да успееш да пазиш имунната си система в чудесно положение ", показа още Вики.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР