Виктория Томова ще започне участието си на Ролан Гарос“ 2024

...
Виктория Томова ще започне участието си на Ролан Гарос“ 2024
Коментари Харесай

Томова започва участието си на Ролан Гарос“, Надал срещу Зверев е сблъсъкът на деня

Виктория Томова ще стартира присъединяване си на „ Ролан Гарос “ 2024 в понеделник. Най-добрата българска тенисистка ще се изправи против Екатерина Александрова (Русия, №16 сложена в схемата) във втора среща от програмата на корт №12.

Преди тях, с начален час 12:00, програмата на този корт откриват Емил Руусувуори (Финландия) – Сонво Вон (Южна Корея).

Томова,, ще търси първа победа в главната скица в Париж при третото си присъединяване след 2022 и 2023 година.

Любопитното е, че, когато загуби с 1:6, 6:2, 1:6.

Двете имат общо четири срещи до момента, като рускинята завоюва три от тях, последната от които в Доха през този сезон със 7:6(5), 6:3. Единствената победа на Томова пък е на US Open през 2016 година - 4:6, 6:3, 7:5.

29-годишната Екатерина Александрова е 18-а в ранглистата на WTA. Тя има четири трофеи в кариерата си на единично и още четири финала. На „ Ролан Гарос “ е достигала три пъти до третия кръг през 2019, 2020 и 2023 година.

Спечелилата дуела Томова – Александрова ще се класира за втория кръг, където ще премери сили с китайката Ксиниу Ван.

Другият български тенисист в елита - Григор Димитров, към този момент откри акцията си на „ Ролан Гарос “ в неделя. 33-годишният българин се класира безапелационно за втория кръг, откакто победи с 6:4, 6:3, 6:4 №88 в международната класация Александър Ковачевич (САЩ). Срещата продължи час и 58 минути. Във втория кръг Димитров ще играе против №41 в света Фабиан Марожан от Унгария.

Всички погледи в понеделник ще бъдат приковани върху третия мач от програмата на централния корт „ Филип Шатрие “ (начало на дуелите там в 13:00 часа), в който ще се опълчват Рафаел Надал и Александър Зверев.

, когато в доста оспорвана конкуренция Зверев трябваше да се откаже в края на втория сет при 6:7(8), 6:6 поради тежка контузия на глезена, след което претърпя интервенция и отсъства дълго време от кортовете.

Надал води със 7:3 победи против германеца, само че е надалеч от най-хубавата си форма поради лекуване на травми напоследък. Той има 7 победи в 11 мача през този сезон, като сега заема 276-ото място в международната класация.

Order of play for day 2, what a day ️

Check out the full order of play
— Roland-Garros (@rolandgarros)



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР