Виктория Томова ще се изправи срещу американката Карла Дей в

...
Виктория Томова ще се изправи срещу американката Карла Дей в
Коментари Харесай

Виктория Томова ще спори с американката Карла Дей в първия кръг на Australian Open

Виктория Томова ще се изправи против американката Карла Дей в първия кръг на започващия в неделя, 14 януари първи шампионат от Големия Шлем - Australian Open.

Жребият ги изправя още веднъж една против друга в границите на няколко дни, откакто В първия кръг на квалификациите 28-годишната софиянка се наложи с 3:6, 6:0 и 6:3 за 2:23 часа игра, като българката продължава победната си серия и през днешния ден ще играе на четъртфиналите на конкуренцията.

24-годишната съперничка на Томова на старта в Мелбърн е от Орландо (Флорида), с най-хубаво класиране в ранглистата – 86-о място. Играе с лявата ръка, а в Големия шлем най-хубавото й достижение е трети кръг на " Ролан Гарос " през 2023-а година. Във втория кръг при триумф софиянката ще срещне победителката от двойката Елина Свитолина (Украйна) – Тайла Престън (Австралия).

Водачката при дамите Ига Швьонтек (Полша) стартира против София Кенин (САЩ), а в нейната част от схемата е и Томова, с която може да се срещнат в четвъртия кръг.

Номер 2 и миналогодишна шампионка Арина Сабаленка (Беларус) чака състезателка от квалификациите, а 3-ата сложена Елена Рибакина (Казахстан) ще има първи противник Каролина Плишкова (Чехия).





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР