Виктория Томова ще играе на полуфиналите на турнира по тенис

...
Виктория Томова ще играе на полуфиналите на турнира по тенис
Коментари Харесай

Виктория Томова ще играе на полуфиналите на тенис турнира в Лес Франкесес дел Байес

Виктория Томова ще играе на полуфиналите на шампионата по тенис на твърда настилка в Лес Франкесес дел Байес (Испания) с награден фонд 100 хиляди $.

Петата сложена в схемата Томова отстрани 19-годишната квалификантка Ная Берекоешеа (Франция), 535-а в класацията на WTA с 6:2, 6:4 за 73 минути.

Най-добрата ни тенисистка поведе с 4:1 в първия сет, който безпроблемно затвори след 6:2. Във втората част Томова също натрупа три следващи гейма на сметката си, само че по-късно четири следващи за 3:4. Все отново българката не позволи изненада, направи два пробива и след серия от три следващи елементи затвори срещата с втория си мачбол.

С триумфа Томова прибавя 50 точки за международната класация, в която заема 99-ата позиция, а идната й съперничка ще бъде втората сложена и някогашна 66-ата в света Магдалена Фрех (Полша). Двете са играли три пъти една против друга, като полякинята има баланс от 2-1.

В последната им среща полякинята завоюва против нашето момиче с 6:4, 6:4 в квалификациите на шампионата в Лион (Франция) през 2021 година.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР