Виктория Томова се възползва максимално от възможността да дебютира в

...
Виктория Томова се възползва максимално от възможността да дебютира в
Коментари Харесай

Следващата съперничка на Томова: Бивша финалистка от Големия шлем и 30-та поставена

Виктория Томова се възползва оптимално от опцията да дебютира в главната скица на конкуренцията в Маями, откакто на старта надигра словачката Ана-Каролина Шмидлова с безапелационното 7:5 6:2 и по този метод записа втората си победа на равнище WTA 1000 през своята кариера. Родната ни представителка отпадна във финалния квалификационен кръг, само че получи късмет да замести локалната представителка Лоурън Дейвис, придобивайки статут на " щастлива губеща ". 

В идващия кръг пък за Вики следва извънредно съществено тестване, тъй като тя ще би трябвало да премери сили с Даниел Колинс, която се намира под номер 30 в международната класация. Америнкaта е двукратна първенеца в WTA Тура, само че несъмнено нейното най-голямо достижение е достигането до финала на Аустрелиън Оупън през предишния сезон. Всъщност Томова и Колинс имат един изигран мач между тях, който се състоя на Ролан Гарос през 2022-ра и по-високоранираната състезателка завоюва с разгромното 6:0 6:4.

 30-тата в света е известна със своя извънредно нападателен жанр на игра, както и твърди буйните си реакции на корта, които демонстрират, че постоянно гори в играта и е подготвена да се бори до последно. Наглед първата ни ракета при дамите не наподобява да има изключително положителни шансове за триумф, само че дано да не забравяме, че нашата сънародничка напълно неотдавна взе сет от самата Джесика Пегула, тъй че несъмнено е способна на изненади.

Самата среща сред двете състезателки ще се организира в четвъртък, като на следващия ден вечер ще се разберем и от какъв брой часа се чака да започва дуела на нашето момиче.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР