Виктория Томова се представя на приливи и отливи в хода

...
Виктория Томова се представя на приливи и отливи в хода
Коментари Харесай

Борбена Вики Томова се класира за втория кръг на WTA събитие в Хърватия

Виктория Томова се показва на приливи и отливи в хода на клей сезона, само че безспорно върховият ѝ миг беше, когато дебютира в главната скица на Ролан Гарос, където за жалост преклони глава в поредни сетове против международната номер 9 Даниел Колинс. С началото на новата седмица първата ни ракета при дамите се включи в WTA шампионата в Макарска, където още на старта жребият ѝ да срещне друга участничка от Откритото състезание на Франция в лицето на 19-годишната Оксана Селехметева.

Сблъсъкът се разви равностойно, като даже на няколко пъти нашенката беше покрай провалянето, само че показва нужния темперамент и се поздрави с поздрави с мъчно изкования триумф след 7:6(5) 4:6 7:5, пристигнал за 2 часа и 48 минути на корта. В осминафиналната фаза на конкуренцията в хърватския град за софиянката следва да се изправи против 17-годишната Линда Носкова, която бе на косъм да в профил Ема Радукану на Ролан Гарос.

Двубоят започва с нерешително показване на сервиращите от двете страни на корта, като видяхме четири поредни брейка, само че равенството въпреки всичко се резервира. Впоследствие Вики неколкократно беше опряна до стената, като ѝ се наложи да отразява даже два сетбола, само че се оправи безупречно в това отношение и откакто пропиля своите благоприятни условия за пробив, закономерно станахме очевидци на тайбрек. В дългия гейм Томова изостана в резултата с 2:5 и два мини брейка, но сподели хъс за победа и завоюва пет безответни точки, с което записа откриващия сет в актива си.

В началото на втората част двете тенисистки си размениха по един пробив, само че за наше страдание рускинята наложи темпото си и осъществя нов брейк, с цел да поведе. Родната представителка изглеждаше на моменти обезкуражена, само че съумя да резервира сервиса си от 0-40, което ѝ вдъхна нужната убеденост и завчас възвърне паритета при 4:4. Хубавите неща за софиянката обаче свършиха тук, откакто позволи нов спад и Селехметева се поздрави с основен пробив в деветия гейм, изравнявайки резултата в обособените елементи.

Решителният сет имаше сходно начало с откриващия, като за следващ път видяхме поредност от пробиви, само че в този случай, за жалост на Вики, тя остана в губеща позиция, до момента в който тийнеджърката поведе с брейк задатък. Томова въпреки всичко не позволи отрицателните страсти да я обземат и скоро по-късно съумя с положително показване на ретур да изравни резултата, а с помощта на това си деяние взе самодейността на своя страна и осъществя пробив в последния вероятен миг на срещата, откакто оползотвори третия си мачбол в 12-я гейм и стигна до крайния триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР