Виктория Томова се намира в прекрасна форма след края на

...
Виктория Томова се намира в прекрасна форма след края на
Коментари Харесай

Близо до съвършенството: Томова отпусна само 2 гейма на бивша WTA финалистка в Търнава

Виктория Томова се намира в прелестна форма след края на Аустрелиън Оупън и мина сполучливо през пресявките на три следващи извънредно мощни WTA съревнования, като в Дубай даже завоюва сет против международната номер три Джесика Пегула. Това оказа помощ на първата ни ракета неотдавна да се изкачи до рекордната си 87-ма позиция в международната класация и тази седмица несъмнено можем да чакаме от нея да се бори за спечелването на дебютния си трофей през сезона.

Томова е лидерка на главната скица на шампионата от категория W60 в Търнава, който се организира на закрити твърди кортове, а през днешния ден Вики откри присъединяване си с победен триумф над Катаржина Кава - 6:2 6:0. Полякинята е някогашна финалистка в WTA Тура, само че през днешния ден нямаше безусловно никакви шансове против родната ни представителка и по този начин лидерката в схемата откри място на осминафиналите, където ще премери сили с една всред квалификантката Леа Божкович (световна номер 257) и Вероника Фалковска (световна номер 247).

Нашата сънародничка пое надзор над срещата през цялото време и проби още в първия гейм, до момента в който нейната съперничка изглеждаше извънредно несигурна и допускаше голям брой грешки. Вики усети съмненията на някогашната номер 112, като не подхващаше непотребни опасности и просто чакаше следващото пропукване от другата страна на мрежата. Кава пък в нито един миг не можа да излезе от сериозната рецесия в играта си и в последна сметка не завоюва нито един гейм в откриващия сет.

Втората част още веднъж стартира вихрено за българката, която отмъкна подаването на своята съперничка и след това затвърди преимуществото си, въпреки че трябваше да отразява два брейкбола. Непоставената тенисистка най-сетне съумя да се разпише в резултата, но имаше сили само да завоюва още един път сервис гейма си и справедливо успеха беше за нашето момиче.

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР