Виктория Томова продължава да бъде непоклатима в изявите си на

...
Виктория Томова продължава да бъде непоклатима в изявите си на
Коментари Харесай

Престижен успех в навечерието на US Open: Томова не даде сет на бивша №11 в Чикаго

Виктория Томова продължава да бъде непоклатима в изявите си на ITF шампионата в Чикаго и без изгубен сет се класира за 1/4-финалната фаза на конкуренцията. В навечерието на US Open родната ни представителка не отпусна сет на някогашната №11 в международната класация Ализе Корне, надделявайки в равносилен дуел с крайното 6:4 7:6(5). Така българката реализира втора поредна победа в американския град и в опит да откри място на 1/2-финалите ще се изправи против международната №78 Камила Рахимова.

Първата ни ракета диктуваше темпото в огромна част от разиграванията в откриващия сет, успявайки да дочака неправилност от страна на 33-годишната си съперничка. Французойката не можеше да реализира задоволително заостреност в ударите си и постоянно биваше принудена да се отбранява. Така Вики първа осъществя пробив в петия гейм и въпреки да разреши мигновен рибрейк, то не след дълго за повторно завоюва подаване на противничката, с цел да вземе задатък в обособените елементи.

Във втория сет сънародничката ни на четири пъти успяваше да поведе с пробив, само че мигновено по-късно допускаше рибрейк и по този начин равенството се резервира до 6:6. Напълно разумно изходът на този толкоз оспорван сет бе доведен до тайбрек, в който Корне в началото пое самодейността и поведе с 5:3, само че оттова насетне Томова сподели първокласна игра и съумя да завоюва последните 4 точки, с цел да подпечата крайната си победа.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР