Виктория Томова приключи участието си на Откритото първенство на Франция

...
Виктория Томова приключи участието си на Откритото първенство на Франция
Коментари Харесай

Вики Томова се опита, но отпадна в дебюта си на Ролан Гарос

Виктория Томова завърши присъединяване си на Откритото състезание на Франция по тенис след проваляне с 0:6, 4:6 от 9-ата в ранглистата на WTA Даниел Колинс (САЩ). Срещата завърши за 73 минути, като Колинс изпитваше компликации единствено в някои моменти от втория сет.

Томова за първи път в кариерата си попадна в главната скица на „ Ролан Гарос “ за първи път в своята кариера, въпреки и да не съумя да преодолее третия квалификационен кръг против Олга Данилович. Но въпреки всичко попадна в главната скица като „ щастлива губеща “.

Колинс, която игра на финала на Откритото състезание на Австралия при започване на годината, взе първия сет единствено за 25 минути. В интерес на истината, единствено в един гейм българката разреши да бъде победена на нула.

И сподели безспорните си качества във втория сет, когато поведе с 2:0, стартирайки с пробив на 30. 140-ата в ранглистата Томова можеше да направи и 3:0 с втори пробив и по този метод да посегне към продобиване на сета, само че пропусна чудесна опция. В третия гейм на втория сет Томова имаше точка за пробив при 30:40, след което Колинс на два пъти не съумя при първи сервис. Геймът мина четири пъти през 40:40, след което американката взе подаването си и понижи на 1:2.

Това ненапълно разстрои играта на първата ракета на България и тя позволи незабавно пробив в подаването си, като Колинс небрежно изравни за 2:2 на 15. Веднага по-късно Томова беше покрай нов пробив го осъществя откакто от 40:15 американката стартира да прави неточност след неточност. И при първата си опция нашето момиче съумя да се възползва – 2:3. След което завоюва подаването си на нула, само че Колинс реагира бързо и понижи на 3:4 и освен. Следващите три гейма бяха за американката, която несъмнено подвигна темпото и затвори мача с 6:4 във втория сет.

Виктория Томова съумя да вкара единствено 49 % от първия си сервис против 60 % за Колинс. Американката има и 60 % сполучливи точки за пробив против 29 за българката.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР