Виктория Томова прави най-силния си турнир на червени настилки през

...
Виктория Томова прави най-силния си турнир на червени настилки през
Коментари Харесай

Втори WTA 1/2-финал в кариерата: Безупречна Томова срази бивша №27 и е сред топ 4 в Рабат!

Виктория Томова прави най-силния си шампионат на червени настилки през сезона. В Рабат българката се класира за първия си полуфинал за годината и втория в кариерата, без да загуби сет в хода на шампионата, като през днешния ден тя надви някогашната представителка на топ 30 Лаура Зигемунд с 6:4 6:3. В борбата за финала я очаква  Пейтърн Стернс или Лучия Брондзети.

Срещата стартира обещаващо за най-хубавата ни тенисистка, която осъществя пробив още в първия гейм, но незабавно по-късно ветеранката отвърна на офанзивата. В хода на целия сет родната ни представителка изглеждаше по-убедителната на корта, като допускаше по-малко грешки, а сюжетът от началото на първата част се повтори и в средата на първата част. Въпреки пропуснатите благоприятни условия, Вики продължаваше да поддържа по-добро движение и третата опция да поддържане на преднината се приключи с сполучлив резултат и по този метод българката поведе с 6:4.

Зигемунд продължаваше да играе под равнището на съперничката си, от което Томова се възползва още по-умело. Сервис играта на топ тенисистката ми бе съвсем безпогрешна, която бе главната причина софиянката да наложи тотална доминация над ветеранката. Преднината бе непокътната до самия завършек на сета и по този начин с 6:3 се класира за втория си полуфинал на равнище WTA!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР