Виктория Томова постигна втора поредна победа в квалификациите на Аустрелиън

...
Виктория Томова постигна втора поредна победа в квалификациите на Аустрелиън
Коментари Харесай

Виктория Томова постигна втора победа в Мелбърн

Виктория Томова реализира втора поредна победа в квалификациите на Аустрелиън Оупън и справедливо се класира за решаващата фаза на пресявките. Българката, кояято е под №5 в схемата на предварителния шампионат в Мелбърн сподели доста постоянен тенис от началото до самия завършек на дуела си против Кейти Суон (Вбр, №246) и я надигра изрично с 6:0 7:5.
Така Вики си подсигурява директен дуел за влизане в главната скица на дебютната конкуренция от Големия шлем за сезона, а в него ще срещне една всред румънките Ана Игнатик (№211) и Мария Ирина Бара (№136).
В първия сет Томова се откъсна напред с 5:0 гейма за под 20 минути игрово време. Суон опита да се разпише и за пръв път от началото на срещата стигна до 40:40, само че Томова нямаше никакво желание да понижава темпото и осъществя трети следващ пробив, с цел да завоюва сета " на геврек ". Началото на втората част се забави, тъй като британката изпитваше съществени дихителни проблеми и лекарският екип влезе на корта, с цел да премери пулса й. Всичко обаче се оказа наред със международната №246, която внезапно не помни за своите здравословни терзания и най-сетне завоюва първия си гейм в конфликта. Това й вдъхна убеденост и Суон осъществя пробив в подаването на българката, само че незабавно се стигна до рибрейк. Последваха по още два разменени брейка, като софиянката изрично имаше по-добрите шансове на личен сервис и най-сетне се оправи от линията за начален удар, повеждайки с 4:3. Наред бяха равностойни минути, в които двете най-сетне стабилизираха подаванията си и нещата отиваха към тайбрек, но българката сподели безупречна централизация във значимите моменти и затвори предварително срещата в своя изгода.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР