Виктория Томова постигна изключително престижна победа в откриващия кръг на

...
Виктория Томова постигна изключително престижна победа в откриващия кръг на
Коментари Харесай

Шампионката от Хобарт пречупи Вики Томова в трисетова битка на 1/8-финалите в Страсбург

Виктория Томова реализира извънредно влиятелна победа в откриващия кръг на WTA 250 конкуренцията в Страсбург, откакто преодоля съпротивата на локалната представителка и някогашна номер 11 - Ализе Корне. Първата ни ракета при дамите оцеля в същинска 3-часова драма, в която маратонските разигравания следваха едно след друго и най-после двете състезателки едвам стояха върху краката си. Днес пък първата ни ракета при дамите се въвлече в още една доста здрава борба, само че този път се оказа от губещата страна.

Софиянката се срещна с Лорън Дейвис за трети път в хода на сезона и още веднъж мачът се реши в трети сет, който за втори следващ път приключи с триумф на някогашната номер 26 - 6:4 3:6 6:1. Tака по-високоранкираната тенисистка продължи към 1/4-финалите, където ще премери сили с една всред топ поставената Магда Линет или някогашната подгласничка от Откритото състезание на Франция - Анастасия Павлюченкова.

За Томова пък следва пътешестване в посока Париж и опит от нейна страна да реализира дебютната си победа в главната скица на Ролан Гарос през своята кариера.

Вики стартира мача на доста високи обороти и незабавно излезе с пробив напред в резултата, само че американката бързо се окопити и изравни при 2:2. Самата среща доста подсещаше тази на българката против Корне, тъй като още веднъж състезателките не вземаха никакво преимущество посредством началните си удари и дългите точки бяха постоянно събитие. Томова беше съществено притисната в седмия гейм, когато на три пъти трябваше да отразява брейкболи, единствено че сподели забележителна ментална резистентност и съумя да поведе при 4:3. Противно на логиката, то седмата сложена стоеше доста по-добре на корта през идващите минути и не даде нито гейм повече на съперничката си, поставяйки край на откриващия сет.

Втората част започва доста оптимистично за нашата сънародничка, която усъвършенства фрапантно изявите си от сервис линията и в същото време създаваше съществени проблеми с ретурите си на своята съперничка. Световната номер 58 дълго време се измъкваше от голям брой сложни обстановки, но най-после разумното се случи и първата ни ракета при дамите взе задатък от 3:1. Оттам насетне българката беше безусловно безкомпромисна на лично подаване и не позволи да се стигне до нито една точка за пробив, като изцяло справедливо се поздрави с постигането на паритет в общия резултат.

За страдание, то умората налегна съществено нашето момиче в решителния сет и там тя нямаше особени шансове, откакто бързо се оказа догонваща с 0:3, а след това инкасира и още един брейк, който към този момент реши изхода на срещата в интерес на тазгодишната шампионка от Хобарт.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР