Виктория Томова попадна директно в основната схема на US Open

...
Виктория Томова попадна директно в основната схема на US Open
Коментари Харесай

Жребият на US Open: Томова стартира срещу финалистка от WTA; след това чака 27-ата поставена

Виктория Томова попадна непосредствено в главната скица на US Open за пръв път в кариерата си и през сегашния сезон ще бъде единствената наша представителка в същинската част на шампионата в Ню Йорк при дамите. Днес бе изтеглен и жребият за тазгодишното издание на конкуренцията, който бе благоразположен към първата ни ракета, противопоставяйки я на локалната представителка и международна №58 Пейтън Стърнс в откриващия кръг на надпреварата.

През тази година американката прави най-силния сезон в своята кариера, откакто доближи до своя първи WTA край на шампионата в Богота и в края на юни се изкачи до върховата за себе си 55-а позиция в международната класация. Все отново положителните вести за родната ни представителка са, че Стърнс дължи високото си класиране главно на мощните си изяви в ITF шампионатите, защото от началото на годината завоюва две трофеи на равнище ITF.

В случай ще сънародничката ни успее да преодолее първото си затруднение в Ню Йорк, то във втори кръг ще я чака победителката от конфликта сред 27-ата сложена Анастасия Потапова и 20-годишната датчанка Клара Таусон, намираща се под №90 в класацията на WTA.

Вики попадна в една и съща 1/16-ина със седмата в схемата Каролин Гарсия, която наподобява като най-вероятна съперничка, ако нашето момиче успее да доближи до третия стадий.

Wimbledon champion Marketa Vondrousova lands in Jessica Pegula`s quarter.
— US Open Tennis (@usopen)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР