Виктория Томова получи своя втори шанс от съдбата, след като

...
Виктория Томова получи своя втори шанс от съдбата, след като
Коментари Харесай

Мечтан дебют в основната схема: Томова сграбчи шанса си и се класира за втория кръг в Маями!

Виктория Томова получи своя втори късмет от ориста, откакто въпреки и да загуби мача си за влизане в главната скица на WTA 1000 конкуренцията в Маями, то след отказването на Лорън Дейвис шансът ѝ се усмихна и тя за дебютен път в кариерата синамери място в същинската част на надпреварата като " щастлива губеща ". Броени часове след новината пък българката трябваше да излезе на корта за конфликта си от откриващия кръг, в който се завърна на два пъти от пробив пасив в първия сет, с цел да надделее над квалификантката и някогашна номер 26 Анна Каролина Шмиедлова след час и 29 минути игра - 7:5 6:2. По този метод първата ни ракета при дамите се класира за втория стадий в шампионата, където ще се търси своя реванш за провалянето си на миналогодишния Ролан Гарос от 30-ата сложена в схемата - Даниел Колинс.

Още от началните минути в дуела словачката задаваше темпото на игра, като ловко усвояваше плитките топки на родната ни представителка и ги превръщаше в завършващи отигравания, при което се откъсна напред с пробив задатък. Постепенно с течение на времето Вики " влезе в час " и се усещаше все по-уверена в дейностите си от дъното на корта, като навакса пасива си, но спад в представянето ѝ на сервис означаваше нов пробив в актива на международната номер 100. Въпреки повторното си закъснение в резултата, Томова още веднъж не сведе глава, като изправена до стената, стартира да рискува повече в ударите си и нарасналата експанзия ѝ донесе по този начин бленувания триумф, като тя записа идващите четири гейма на сметката си, към която справедливо причисли и откриващия сет.

С настъпването на втората част подемът в играта на " щастливата губеща " беше повече от забележим и тя откри дълготраен надзор над протичащото се, откакто доминираше Шмиедлова във всеки един аспект при размените от главната линия и скоропостижно си обезпечи преднина от два пробива. Оттам насетне Вики нямаше усложнения с това да постави точка на разногласието, като въпреки и да пропусна мачбол при начален удар на противничката си, то незабавно беше безупречна на лично подаване и подпечата успеха си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР