Виктория Томова отпадна във втория кръг на Уимбълдън. Тя не

...
Виктория Томова отпадна във втория кръг на Уимбълдън. Тя не
Коментари Харесай

Виктория Томова приключи участието си на Уимбълдън

Виктория Томова отпадна във втория кръг на " Уимбълдън ". Тя не съумя да се опълчи на петата в международната класация Мария Сакари от Гърция и загуби с 4:6, 3:6 за 1 час и 16 минути. Двете си размениха по един ранен пробив в първия сет, само че гъркинята реализира нов за 3:2 и по-късно не изпусна преднината си. Във втората част Сакари проби за 2:1 и водеше решително. Вики избави четири мачбола в края, само че позволи нов пробив, с който мачът завърши.

Последните две седмици са евентуално най-успешните в кариерата на Виктория Томова, която доближи до първия си четвъртфинал на равнище WTA 500 в Ийстбърн, а оня ден записа влиятелен триумф над опитната Дария Савил и се класира за втория кръг на Уимбълдън. Това беше втора победа за Вики в главната скица на събитие от Големия шлем, като през днешния ден тя имаше извънредно тежката задача да се изправи против международната номер пет Мария Сакари.

Родната ни представителка по никакъв метод не беше респектирана от именитата си противник и сподели равностойна игра в немалки интервали от дуела, само че класата на гъркинята взе връх в решителните моменти и тя се наложи с крайното 6:4 6:3. Все отново Томова има от какво да е удовлетворена, тъй като изпраща един доста позитивен сезон на трева и още веднъж се приближи доста до влизане в топ 100. Сакари пък си заслужи място в 1/16-финалите на Уимбълдън, където ще премери сили с ветеранката Татяна Мария.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР