Виктория Томова не успя да намери място в Топ 4

...
Виктория Томова не успя да намери място в Топ 4
Коментари Харесай

Виктория Томова не успя да се класира за полуфиналите на тенис турнира в Хобарт

Виктория Томова не съумя да откри място в Топ 4 на шампионата в Хобарт (Австралия). Българката отстъпи на Ема Наваро (САЩ) с 6:4, 3:6, 2:6 в четвъртфинална среща траяла близо два часа.

Томова завоюва първия сет в мача, откакто направи един пробив повече. До 3:3 двете взеха по едвам едно свое подаване, след което българката нанесе поведе с 4:3 и затвърди преднината си за 5:3. При разменени сервиси Виктория Томова взе своя гейм на нула и безапелационно поведе.

Втората част стартира доста неприятно за нашата тенисистка, която влезе в главната скица на шампионата като " благополучен губещ ". Тя изостана с 0:4. След това съумя да направи пробив, само че поредност от неточности разреши на американката да си върне преднината за 5:1 и в последна сметка да завоюва с 6:3.

В третата част сюжетът беше доста подобен и умората към този момент стартира да си споделя думата при Томова. Тя отново изостана с 0:4 първоначално, понижи до 2:5, само че в последна сметка американката затвори мача след 6:2.

Българката си потегля от шампионата в Хобарт с 54 точки за Световната класация на WTA и 6608 $ от наградния фонд.



Ема Наваро, която се намира на 31-о място в ранглистата ще срещне на полуфинал победителката от мача Юе Юан (Китай) – Юлия Путинцева (Казахстан).

В същото време лидерката в схемата Елизе Мертенс от Белгия направи нова крачка към купата след триумф над Аранча Рус (Нидерландия) със 7:5, 6:0.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР