Виктория Томова напусна Уимбълдън още след първия си двубой на

...
Виктория Томова напусна Уимбълдън още след първия си двубой на
Коментари Харесай

За 3-ти път в сезона: Уанг се утвърди като черната котка на Томова и я надви на Уимбълдън

Виктория Томова напусна Уимбълдън още след първия си дуел на конкуренцията. Първата ни ракета при дамите се бори равностойно против китайката Синю Уанг и може да съжалява съществено за изгубения първи сет, в който водеше от самото начало и сервираше за триумфа в него, само че в последна сметка международната номер 42 още веднъж затвърди ролята си на черна котка за нашата сънародничка, надигравайки я за трети през сегашния сезон - 7:6(4) 3:6 6:0. Така азиатката ще спори за място в третия кръг с Джесика Пегула, а нашата топ тенисистка евентуално ще напусне топ 50 след края на шампионата, единствено седмица след своя дебют в най-елитния ешлалон на класацията на WTA.

Вики стартира чудесно срещата, като проби още в първия гейм благодарение на доста бездънен блок ретур. Постепенно Уанг обърна нещата в своя изгода и изрично доминираше от дъното на корта, а българката беше непрестанно в отбранителна позиция. Все отново родната ни представителка компенсираше с разнообразно сервиране и отлична отбрана, с цел да поддържа задатъка си до 4:2 в своя изгода. 

За страдание, то азиатката правеше, каквото си пожелае с вторите подавания на първата ни ракета при дамите и съумя да върне пробива в осмия гейм. Последваха три следващи бързи неточности на международната номер 42 и привидно изглеждаше неизбежно да забележим по какъв начин Томова сервира за спечелването на сета, само че китайката можеше да разчита на мощния си начален удар и седна на отмора с задатък от 5:4.

Вики надалеч не се беше предала, макар че изглеждаше надигравана към оня миг от своята съперничка и обърна нещата до 6:5 в своя изгода, само че тъкмо тогава пристигна малко спиране заради дъжд, което разруши ритъма на нашата сънародничка и тя загуби подаването си, а след това нямаше никакъв късмет в тайбрека на откриващата част, който приключи с обикновен триумф за по-високоранкираната тенисистка.

Българката беше застрашена от инкасиране на пробив още в първия гейм на втория сет, само че откри сили да се измъкне от сложното състояние, а след това се стигна до спиране на играта заради дъжд. Двете тенисистки се завърнаха към час по-късно на корта, като наподобява паузата се беше отразила доста ползотворно на Томова, която проби за задатък от 4:2 и нямаше проблем да резервира преднината си, затваряйки частта с съвършено изпълнена къса топка.

За страдание, Вики въобще не беше конкурентна в решителния сет, където вкара едвам 30 % от първите си подавания и позволи 10 непредизвикани неточности против едвам 2 уинъра, а Уанг се възпозлва от трзи съмнения и не даде нито гейм повече на нашата сънародничка.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР