Виктория Томова направи перфектен мач на с награден фонд 267

...
Виктория Томова направи перфектен мач на с награден фонд 267
Коментари Харесай

Томова загуби само гейм за четвъртфинал в Хобарт

Виктория Томова направи съвършен мач на с награден фонд 267 000 $. Тя загуби единствено гейм и победи 42-та в света Татяна Мария от Германия. Българката завоюва след 6-0, 6-1 за час игра.

Софиянката стартира с осъществен брейк на подаване на Мария, а във втория гейм отрази две точки за пробив. Последва гейм на нула, още веднъж при сервис на Мария, след което Томова стигна с лекост до 6-0.

Серията на водещата българска ракета продължи и във втория сет. Тя поведе с 2-0 за осем следващи извоювани гейма. Съперничката ѝ завоюва за първи път на личен сервис за 1-2, само че не направи нищо повече. Вики взе идващите четири гейма и осъществя втория си мачбол, с цел да постави точка на разногласието.

С тази победа Томова си обезпечи присъединяване на четвъртфиналите, 54 точки за международната класация, където е 77-а и на шест места от рекордното си класиране, както и 6608 $ от наградния фонд.

Утрет българката най-вероятно ще играе с Ема Наваро. Американката е втора в схемата и 31-а в света. Тя играе на осминафиналите с полякинята Магдалена Фрех.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР