Виктория Томова изигра един от най-силните си мачове в кариерата

...
Виктория Томова изигра един от най-силните си мачове в кариерата
Коментари Харесай

Страхотната Вики Томова прескочи първия кръг на Уимбълдън срещу звезда от топ 100

Виктория Томова изигра един от най-силните си мачове в кариерата на Уимбълдън, като съкруши с 2:1 сета австралийката Дария Савил.

Всеки един от трите сета продължи съвсем по час, защото разиграванията бяха много оспорвани, без значение коя от двете сервираше.

Началото на мача бе ужасно за българката, защото тя проби още първото подаване на Савил. За жал тя изпусна преднината си при 5:4, само че незабавно по-късно лиши точката при сервис на съперничката, с цел да затвори частта на 0 при 7:5.

Вторият сет също бе много оспорван, като до пробив отново се стигна рано. Този път двете си размениха по една точка за 2:2, само че за жалост Вики бе пробита при 4:3 и по-късно позволи равнене с 6:3.

Традицията бе спазена и Дария Савил изгуби подаването си при подновяването на играта в третия сет. След това тя върна жеста при 5:3 и таман мислеше, че ще прати дуела в тайбрек, когато позволи два мачпойнта, с цел да отстъпи пред Виктория Томова.

Припомняме, че срещата бе отсрочена нощес, защото над Лондон се изсипват съществени дъждове от няколко дни насам.

Следващата съперничка на българката е една от фаворитките за купата - Мария Сакари. Гъркинята е под №5 в международната класация, което значи, че двете са разграничени от цели 107 места. Срещата е планувана в утринната сесия на 29 юни, което значи, че можем да я чакаме към 13:00. Стига несъмнено времето да няма други проекти за деня.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР