Виктория Томова години наред е в подножието на първата стотица

...
Виктория Томова години наред е в подножието на първата стотица
Коментари Харесай

Този път официално: Класиране за полуфинал в Полша и дебют в топ 100 за Вики Томова!

Виктория Томова години наред е в подножието на първата стотица и постоянно напълно малко я е разделяло от реализирането на нейната най-голяма цел, а точно дебют в тази елитна група. През предишния месец българката се класира за полуфиналите на WTA 125 конкуренцията в Бощад и виртуално за пръв път в кариерата си попадна в топ 100, само че единствено няколко часа по-късно беше изместена и в последна сметка зае 101-вото място при новото обновяване на ранглистата.

Това обаче по никакъв метод не повлия на първата ни ракета, която продължи със мощните си изяви и през днешния ден откри място в полуфиналите на шампионата от категория W 100 в полския град Гроджиск Мазовски. Българката не остави шансове на локалната представителка Катаржина Кава, надигравайки я с 6:3 6:1 и по този метод сигурно ще бъде измежду 100-те най-хубави тенисистки от понеделник, изравнявайки се по точки със международната номер 99 и полуфиналистка от Уимбълдън - Татяна Мария.

Срещата стартира със съществено превъзходство на нашето момиче, което проби в самото начало и бързо си обезпечи задатък от 3:0. Томова даже имаше опция да осъществя втори следващ брейк, единствено че седмата сложена се измъкна от сложното състояние и се разписа в резултата. Оттам насетне софиянката беше изцяло безупречна на лично подаване и напълно скоро към този момент имаше преднина в обособените елементи.

Вторият сет започва по безусловно същия метод, но този път Кава нямаше сили дори да окаже някаква по-сериозна опозиция и завоюва единствено още един гейм до края на срещата, а по този начин Вики си обезпечи конфликт за място във финала с една всред Виктория Кузмова и лидерката в схемата Магда Линет.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР