Виктория Томова е преминала медицинските тестове за участие на Откритото

...
Виктория Томова е преминала медицинските тестове за участие на Откритото
Коментари Харесай

Вики Томова е в Ню Йорк, очаква жребия за US Open

Виктория Томова е минала медицинските проби за присъединяване на Откритото състезание на Съединени американски щати. Най-добрата българска ракета при дамите за пръв път ще играе непосредствено в главната скица на шампионат от Големия шлем. Тя дойде в Ню Йорк преди няколко дни и се готви за началото на Откритото състезание на Съединени американски щати.

" Всичко е обикновено с нея, а US Open е голяма мотивация - увери персоналният треньор на 25-годишната българка Михаил Кънев пред " България Днес ". - Изчакваше до последно дали ще успее да се включи за шампионата, който трябваше да се състои в Синсинати, само че беше пренасочен за Ню Йорк. "

Мерките за сигурност в Съединени американски щати са извънредно съществени за всички тенисисти. Те съблюдават непоколебим протокол. Специално внимание беше обърнато на Томова, чийто тест в Палермо (Ит) преди три седмици сподели съществуване на антитела и тя беше спряна от присъединяване.

" Много е тежко, само че си коства - добави Михаил Кънев. - Мисля, че е в добра форма. В Палермо беше здрава, само че уредниците я стопираха поради подозрения. Вероятно тя беше изкарала ковид на крайник, до момента в който играеше в Белград. "

Томова беше във феноменална форма, до момента в който участваше на демонстративните мачове в сръбската столица. Тя завоюва седем победи от седем срещи.

" Запази формата. Дори когато беше изолирана в Палермо, продължи да тренира в стаята за физическа форма - добави Кънев. - Вероятно е оказало малко въздействие на издръжливостта и силата, само че нищо по-сериозно. "

Другата българка в главната скица при дамите е Цветана Пиронкова. Тя към момента не е удостоверила дали ще взе участие на 100%.

Григор Димитров също е измежду играчите, които ще се пуснат на кортовете в Ню Йорк.

US Open започва на 31 август и ще бъде излъчен директно по " Евроспорт ".
Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР