Виктория Томова доказа, че притежава нужните умения, за да направи

...
Виктория Томова доказа, че притежава нужните умения, за да направи
Коментари Харесай

Томова: Сервисът на Сакари направи разликата; целя се в директно участие на US Open

Виктория Томова потвърди, че има нужните умения, с цел да направи своя дебют в топ 100, откакто откри място във втория кръг на Уимбълдън и направи равносилен мач със международната номер пет Мария Сакари, само че въпреки всичко фаворитката се оказа по-силна в края на всеки един от двата сета и се класира напред. Впоследствие първата ни ракета даде малко изявление за Eurosport, а ето какви бяха нейните отговори:

Днес срещна доста сложна съперничка. Какво съгласно теб направи разликата?

- Сакари сервираше доста добре и мисля, че това направи огромната разлика в дуела. Мачът беше оспорван, само че тя използваше чудесно началния си удар във значимите моменти и беше доста мъчно да посрещам през множеството време.

Какво можеше да направиш друго, с цел да се оправиш с нея?

- Можех да се показва по-успешно на ретур, единствено че към този момент загатнах какъв брой мощно сервираше Мария. Тя непрестанно намираше линиите и постоянно рискуваше при осъществяването на второто си подаване. Мисля, че миксирах играта добре, само че може би трябваше да работя по-агресивно, когато имах опция да го сторя.

Какво ти следва след Уимбълдън?

- Ще играя на шампионат от категория WTA 125 в Бощад, а по-късно ще взема присъединяване на WTA 250 конкуренцията в Будапеща. В момента съм доста покрай главната скица на US Open, тъй че ще дам всичко от себе си да се показва мощно през тези две седмици. Налагало ми се е да преминавам голям брой пъти през кваификациите в Големия шлем и е доста мъчно да влезеш в надпреварата с мисълта, че ти трябват цели три победи, с цел да влезеш в същинския шампионат. Конкуренцията в пресявките е доста мощна и се надявам да реализира задачата си през идните две седмици.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР