Виктория Томова демонстрира превъзходна форма на турнира в Монтерей и

...
Виктория Томова демонстрира превъзходна форма на турнира в Монтерей и
Коментари Харесай

Томова се бори срещу Свитолина, но остана на крачка от сензацията в Монтерей

Виктория Томова показва превъзходна форма на шампионата в Монтерей и до момента бе извънредно безапелационен в изявите си на корта, но за жалост остана на крачка от 1/4-финалната фаза. През довечера българката бе покрай най-големия си триумф за годината, само че отстъпи с 6:7(3) 6:3 2:6 на международната номер 15 Елина Свитолина след близо два часа и половина игра.

Двубоят започва по призрачен метод за нашата сънародничка, която загуби откриващите осем точки и изглеждаше, че ще станем очевидци на самобитен тенис рецитал от страна на украинката. Вики обаче бързо се окопити и пласира серия от дълбоки ретури, посредством които съумя да осъществя мигновен рибрейк. Свитолина пък незабавно възвърне преднината си, единствено че пресили излишно няколко свои форхенда, с цел да може българката още веднъж да се приближи оптимално в резултата при 2:3 гейма от нейна позиция.
Последва следващото тежко подаване за първата ни ракета, в което тя отрази нови два брейкбола и за пръв път откри сили да доближи до паритет в сета. Водачката в схемата спря своето проваляне, до момента в който родната ни представителка стана прекомерно пасивна и позволи двойна неточност в извънредно противен миг, тъй като тя маркира откъсването на фаворитката с 5:3 напред.

Томова за следващ път сподели желанието си да се бори с всички сили, а тъкмо то ѝ оказа помощ да отрази четири сетбола и да изравни за 5:5. Българката ставаше все по-смела с всяка минала минута и не допускаше никакви непредизвикани неточности. Вики се регистрира с впечатляващо воле наоколо до мрежата, което беше подкрепено с мощен уинър от длановия удар на нашето момиче. Украинката пък изглеждаше в цялостен потрес от обрата на събитията и едвам съумя да се добере до тайбрек, в който нейният по-голям опит си пролича и тя нямаше проблеми да го завоюва, правейки сериозна крачка към успеха в мача.

Нашата сънародничка не разглеждаше ни минимум разколебана поради случилото се в предходния сет и продължи да бъде нападателна в противниковите подавания. Вики съумя да почисти играта си от неточности, което бе в основата на това да нанесе съдбоносен пробив в шестия гейм, който бе подкрепят от следващата серия грешки на украинката. След още няколко чудесно извършени разигравания най-хубавата ни тенисистка консолидира преднината си, откъсвайки се с задатък от 5:2, и след това бе непоколебима в изявите си на начален удар, с цел да възвърне паритета в обособените елементи.

Решаващият сет стартира по безусловно безметежен метод за Томова, която се възползваше от прекомерно централно ориентираните удари на съперничката и незабавно поемаше самодейността. Вики привидно владееше ситуацията и поведе с пробив за 2:0, но внезапно играта й претърпя цялостен разпад и първата ни ракета при дамите не съумя да завоюва даже гейм повече, като по този начин се стигна до нейното проваляне в мача.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР