Виктория Пилзен се класира за осминафиналите в третия по сила

...
Виктория Пилзен се класира за осминафиналите в третия по сила
Коментари Харесай

Виктория Пилзен е в осминафиналите в Лигата на конференциите

Виктория Пилзен се класира за осминафиналите в третия по мощ европейски клубен шампионат Лигата на конференциите, откакто си подсигурява първото място в група " С " кръг преди края.

Чехите продължиха с отличното си показване в конкуренцията и в четвъртък вечер надиграха с 2:0 като посетител косовския Балкани, с което записаха петия си следващ триумф.

По този метод момчетата на Мирослав Кубек събраха 15 точки и сигурно не могат да бъдат изместени от върха в класирането, с което Виктория Пилзен стана първият сигурен участник в осминафиналите на Лигата на конференциите.

Интригата в тази група " С " в последния кръг ще бъде кой ще заеме 2-ото място и ще продължи към плейофите на Лигата на конференциите. За момента тази позиция се заема от състава на Динамо Загреб с 6 точки, следван от Балкани и Астана с по 4.



На пролет в Лигата на конференциите сигурно ще играят още белгийския Гент и израелския Макаби Тел Авив, които довечера завоюваха мачовете си надлежно против Зоря Луганск с 4:1 и Брейдаблик с 2:1. След тези резултати Гент остава на върха в класирането в група " В " с 13 точки, до момента в който Макаби е втори с 12, като в последния кръг би трябвало да бъде решен разногласието за първото място, което носи непосредствено право на присъединяване в осминафиналите на конкуренцията.

В група " А " Лил се наложи с 2:0 като посетител на Олимпия Любляна, до момента в който Слован Братислава надделя КИ Клаксвик с 2:1 също надалеч от вкъщи. По този метод " песовете " и " небесносините " също си подсигуряваха място в шампионата през пролетта, като преди последния кръг французите имат точка задатък пред първенеца на Словакия в разногласието за първото място.

Към тези два състава се причислява и тимовете на Брюж и Бодьо/Глимт, които довечера записаха победи, които им осигуриха първите две места в крайното нареждане на група " D " . Белгийците разрушиха с 5:0 вкъщи Бешикташ, до момента в който в това време норвежците надиграха с 5:2 отбора на Лугано. В последния кръг следва пряк двубой за първото място сред Брюж и Бодьо/Глимт, като преди него " черно-сините " от Белгия имат преднина от 3 точки пред своя противник.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР