Виктория е на първо място в класацията на най-предпочитаните имена

...
Виктория е на първо място в класацията на най-предпочитаните имена
Коментари Харесай

Вижте кои са най-предпочитаните имена за момичета и момчета в страната

Виктория е преди всичко в класацията на най-предпочитаните имена за девойки в страната, при момчетата най-често срещаното име е Георги.

Това сочи статистика на Националния статистически институт (НСИ).

От началото на 21-ви век наред с обичайните за България все по-често се избират имена, които са известни в целия свят - Александър, Мартин, Виктор, Виктория, Никол, София.

От 2007 година до 2015 година Георги е преди всичко в класацията на най-предпочитаните имена за новородените момчета в България. През 2016 година отстъпва пред Александър, което е най-често срещаното име и през 2017 година, само че през 2018 година Георги още веднъж застава отпред.

От 2007 година до момента Виктория води шампионата измежду женските имена, като челната тройка се резервира към този момент четвърта година.

Едни от най-често срещаните 10 имена на девойки през 2008 година - Теодора и Гергана, през 2018 година са изместени от София и Дария, които са били надлежно на 20-о и 48-о място преди 10 години.

В съпоставяне с 2008 година, когато Николай, Виктор и Кристиян са били измежду първите 10 имена, в този момент те отстъпват местата си на Калоян, Теодор и Борис, който от 20-а позиция отива на четвърта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР