Виктория Азаренка се класира за осминафиналите на Аустрелиън Оупън, след

...
Виктория Азаренка се класира за осминафиналите на Аустрелиън Оупън, след
Коментари Харесай

Азаренка даде само два гейма на Свитолина

Виктория Азаренка се класира за осминафиналите на Аустрелиън Оупън, откакто разруши 15-та сложена в схемата Елина Свитолина с 6-0, 6-2 в мач от третия кръг на шампионата. Азаренка, която е двукратна шампионка в Мелбърн, показва отличен тенис, с цел да надиграе изрично своята съперничка.

Тенисистката от Беларус доминираше тотално в първия сет, в който не даде нито един гейм на Свитолина, която съумя да завоюва едвам 10 точки. Азаренка завоюва и първите два гейма на втората част, преди украинката да успее да завоюва първия си гейм, само че до края Вика по този начин и не загуби подаването си, като отрази всички четири благоприятни условия за пробив, които се откриха пред Свитолина.

Азаренка приключи дуела със 17 печеливши удара против едвам 9 непредизвикани неточности, както и успеваемост 11/12 при излизанията на мрежата. В идващия кръг тя ще срещне чехкинята Барбора Крейчикова, която реализира поврат против Елена Остапенко от Латвия. В конфликта на шампионки от Ролан Гарос Остапенко взе първия сет с 6-2, само че Крейчикова надви в идващите две елементи с 6-4, 6-4, с цел да доближи осминафиналите на четвърти следващ шампионат от Големия шлем.

Напред в женската скица не престават още Мария Сакари, Джесика Пегюла, Паула Падоса и Мадисън Кийс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР