Виктория Азаренка може да се намира далеч от най-добрите си

...
Виктория Азаренка може да се намира далеч от най-добрите си
Коментари Харесай

Все още способна на подвизи: Азаренка отстрани поставена и бивша шампионка на РГ

Виктория Азаренка може да се намира надалеч от най-хубавите си дни, само че към момента е в положение да победи всяка една друга състезателка. Беларуската тенисистка за следващ път потвърди това, откакто повали Барбора Крейчикова в откриващия кръг на конкуренцията в Синсинати - 6:3 7:5. Двукратна носителка на трофея изоставаше с 2:5 във втората част, само че сподели своя прославен борбен дух и пречупи съпротивата на някогашната шампионка от Ролан Гарос, осигурявайки си конфликт с една всред Дженифър Брейди и Дона Векич в идващия стадий на надпреварата.

Стартът беше доста по-добър за Азаренка, която на бърза ръка се снабди с задатък от 3:0 и даже имаше опция да удвои преднината си, единствено че някогашната номер две се измъкна от сложното състояние. Постепенно равнището на непоставената тенисистка спадна, а двойните неточности тровеха нейната игра и 11-тата в света осъществя рибрейк, с цел да понижи изоставането си до 3:4. Големият проблем на Крейчикова се криеше в това, че тя завоюва едвам едно разиграване на втория си сервис за цялата първа част и ветеранката нямаше проблем да си върне преднината в резултата и да поведе в обособените сетове.

Втората част протичаше напълно под диктовката на чехкинята, чиито завършващи удари непрестанно се увеличаваха и справедливо тя отвори задатък от 5:2, само че оттова насетне Азаренка просто не сбърка топка и завоюва пет следващи гейма, с цел да победи с крайната победа.

Victoria (n°18) franchit le premier tour du de Cincinnati en battant Barbora (n°11)
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР