Виктория Азаренка имаше страхотен старт на сезона, след като достигна

...
Виктория Азаренка имаше страхотен старт на сезона, след като достигна
Коментари Харесай

Обратно на победния път: Азаренка отпусна само 4 гейма на шампионката от Мерида в Маями

Виктория Азаренка имаше страховит старт на сезона, откакто доближи полуфиналната фаза на Аустрелиън Оупън, където обаче преклони глава против бъдещата подгласничка Елена Рибакина, както и оттова насетне представянето ѝ беше повлияно от прочут спад. Някогашната номер едно отпадна още в откриващия си мач на WTA 1000 конкуренцията в Индиън Уелс, само че в хода на днешния ден съумя да поправи грешките си и потегли победоносно в Маями, където е трикратна шампионката, надделявайки над носителката на купата от Мерида - Камила Джорджи, по-късно над час игра - 6:3 6:1. С триумфа си беларуската подпечата класирането си за третия кръг на надпреварата във Флорида, където ѝ следва да се изправи против друга полуфиналистка от тазгодишното Открито състезание на Австралия, а точно Магда Линет.

Началото на дуела ни донесе светкавична замяна на пробиви, от която последваха два бързи гейма в активите на сервиращите, преди Азаренка да откри напълно надзор в разиграванията, пробивайки на нов ред. Именно с това настъпи и прочут " безпорядък " в играта на италианката, която надалеч не се усещаше равностойна на международната номер 16 и инкасираше многочислени неточности, които означаваха втори брейк на сметката на Вика, която причисли към нея и откриващия сет.

Още на старта на втората част носителката на два " мейджър " трофея съумя да продължи възхода в играта си, като не оставяше какъвто и да било късмет на по-нискоранкираната си съперничка и скоропостижно отмъкна началния ѝ удар, с цел да се приближи оптимално до успеха в срещата. Джорджи от своя страна по никакъв метод не съумя да даде нужната борба на някогашната номер едно, като само се разписа в резултата, преди Азаренка да дублира преимуществото си в конфликта, с което подпечата крайния си триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР