Викторина с малките родолюбци от ДГ Дружба и ДГ Пролет,

...
Викторина с малките родолюбци от ДГ Дружба и ДГ Пролет,
Коментари Харесай

С викторина започна отбелязването на 150 години от гибелта на Васил Левски в Оряхово

Викторина с дребните родолюбци от ДГ " Дружба " и ДГ " Пролет ", проведена от Общински комитет " Васил Левски " – Оряхово, Исторически музей – Оряхово и ЦПЛР-ОДК в Оряхово се организира през днешния ден в Художествена изложба " Проф. Марин Върбанов ". Това е първото събитие от програмата за отбелязването на 150-тата годишнина от гибелта на Васил Левски.
 
 Кметът на Оряхово Росен Добрев Кметът на Оряхово Росен Добрев Източник: Община Оряхово
Изключително специфичен миг преди началото й бяха думите на признателност на кмета на община Оряхово Росен Добрев към редактора на вестник " Оряховска естрада " Анни Замфировав за обективността и професионалната й отдаденост. След последния декемврийски брой на вестника, тя съобщи щафетата на Камелия Мерджева, помощник-директор на СУ " Христо Ботев " – Оряхово.
 
Не единствено с неповторимата картина на Оряховския художник Радослав Нейчев, само че и с обичаната й детска публика, управлението на общината трансформира този миг на професионална разлъка в образец за последователност и човешка оценка за тази толкоз характерна активност в годините.
 
С персоналния си подарък и за двете дами – млада орехова фиданка, секретарят на общината Христина Цонева пожела на новия редактор такава грижа и обич към вестника, от каквато се нуждае единствено едно нежно растение, а на госпожа Замфирова - да продължава да гледа към него от позицията на човек, натрупал мъдрост и опит под сянката му.
 
След прочувствения миг доктор Евгения Найденова, ръководител на Комитета, даде старт на викторината. Децата представящи двете детски градини сполучливо дадоха отговор на въпросите от нея и извършиха поставените им задания. Накрая сервираха собственоръчно направените аранжировки от цветя пред портрета на Васил Левски. Всеки участник получи грамота и значка с облика на Апостола.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР