Викторианската канализация беше построена след Великата воня от 1858 г.,

...
Викторианската канализация беше построена след Великата воня от 1858 г.,
Коментари Харесай

Вътре в новата „супер канализация“, която можеше да спаси Лондон от завръщането на Великата воня

Викторианската канализация беше издигната след Великата смрад от 1858 година, вонята на човешки боклуци от Темза беше толкоз отвратителна, че Народното събрание не можеше сед.

Инженерните чудеса на епохата са издигнати за повишаване на популацията от три на 4,4 милиона. Но в границите на 30 години броят на Лондон набъбна до шест милиона. Сега, 150 години по-късно, системата е мощно обтегната. С близо девет милиона, живеещи в столицата, големи проливни дъждове, свързани с изменението на климата и загубата на зелени площи за усвояване на непотребната вода, това значи, че река Темза и нейните притоци още веднъж са изложени на риск. Проблемът не е изолиран единствено за Лондон. Всяка година десетки милиони тонове отпадъчни води, тор и замърсяване с пластмаса се изпускат във водните пътища, рискувайки публичното здраве и природата.

Длъжностни лица зад новата супер канализация на Англия, Thames Tideway Tunnel, споделят, че това ще бъде решение на казуса със замърсяването на реката посредством...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР