Виктор ТУРМАКОВБунтове, стотици ранени, изпочупени витрини, близо 500 ареста в

...
Виктор ТУРМАКОВБунтове, стотици ранени, изпочупени витрини, близо 500 ареста в
Коментари Харесай

Звук на щурци

Виктор ТУРМАКОВ
Бунтове, стотици ранени, изпочупени витрини, близо 500 ареста в цяла Франция, скочила против пенсионната промяна. Кадрите са като от холивудски блокбъстър със запалени огньове, маршируващи във фаланги бронирани служители на реда и макети на гилотини, носени от недоволните.
Френският народ вижда, че правата му се свиват като шагреновата кожа от едноименния разказ на Балзак. Подчертавайки потребността от повишение на възрастта, Макрон отхвърля да полза с налог огромните корпорации, което провокира съществени въпроси измежду народа. 
Защо труженикът да си чупи гърба от работа, до момента в който богатите постоянно не заплащат налози върху приходите си?
Случващото се би трябвало да бъде златна мина за един ефирен публицист, изключително в случай че преследва рейтинг и желае да разнообрази дотегналите с непрестанните предизборни диспути новинарски излъчвания. Като социална съвест медиите сякаш би трябвало да са солидарни с придвижването на френския трудещ се. Но по българските малките екрани по тематиката с митингите в Петата република се разнася оглушително... цвърчене на щурци.  
Тишината се изяснява елементарно. Някак си е неловко да противоречиш на налаганата от горната страна мантра, че в Европа " животът стана по-весел - живее се по-весело ". А и е неприятен образец за българския служащ, който е хубавичко притиснат от ботуша на чорбаджията и застаналата на негова страна с цялостната си мощност страна. И френското държавно управление, и българските медии показват цялостен цинизъм. 
Двойните стандарти се виждат по целия свят. Ето по какъв начин представителят на иранското Министерство на външните работи изнесе прегледен урок по тролене: " Вместо да основава безпорядък в други страни, Франция би трябвало да се вслуша в гласа на своя народ и да заобикаля прибягването до принуждение против него ". 
Все отново, в случай че аршинът не беше двоен, държавни управления и медии от целия свят щяха да разбият на пух и прахуляк Макрон за държанието му. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР